Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
07:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В музее «Литературное Приднепровье» откроют выставку 200 скульптур

В музее «Литературное Приднепровье» откроют выставку 200 скульптур

Сегодня, 12-го июля Литмузей (пр. Яворницкого, 64) приглашает всех желающих в 15.00 на открытие новой выставки малой пластики «200 скульптур з дроту» днепровского мастера Олега Бублика.

Этой выставкой музей «Литературное Приднепровье» фактически возобновляет формат больших экспозиций и широкого приема гостей. Отметим, что мероприятия ограниченного формата в Литмузее проводятся еще с конца весны.

О предстоящей выставке в музее «Литературное Приднепровье» рассказали:

«Для «Літературного Придніпров’я» символічно, що музей починає працювати з відвідувачами у період військового стану з дебютної персональної виставки Олега Бублика. Ми спільно з митцем робимо кроки у світі експозиційної діяльності в часи повномасштабної війни, протиставлячи життєствердне мистецтво руйнівній силі, творчо приймаючи та переосмислюючи усі виклики.

Дерево. Дріт. В двох виставкових залах музею представлено близько двох сотень невеликих за розмірами скульптурних композицій, техніка виготовлення яких лаконічно поєднала рукотворну пластичність металу з природністю деревини. Сам автор робіт зазначає: «Я хотів спробувати щось нове для себе. До моїх рук потрапив дріт і я вирішив попрацювати з ним. Це захопило мене, почав експериментувати з цим матеріалом». Першим твором у цій техніці став «Портрет батька», відомого дніпровського художника Володимира Бублика. В експозиції відвідувачі можуть побачити і цю роботу, і наступні творчі зображення батька, втілені у металевих вигинах дроту.

Зацікавленість Олега Бублика світовим мистецтвом спонукала до створення своєрідних скульптурних парафразів відомих живописних та графічних полотен інших художників. Так, поціновувачі мистецтва легко впізнають образи з картин Пабло Пікассо та Вінсента Ван Гога, Анрі Матісса та Амедео Модільяні. Автор ставить перед собою завдання передати дротом те, що зображене на папері, зберігши настрій оригіналу.

На виставці класичні образи з європейської мистецької скарбниці межують з сучасними символами боротьби українців, з роботами, які показують трагізм і стійкість наших міст, віру в становлення миру через беззаперечну перемогу.

Ліричним доповненням до скульптурних композицій виступають графічні роботи Олега Бублика, які оспівують природу та історію Придніпров’я.

Музей «Літературне Придніпров’я» запрошує на виставку у вівторок, п’ятницю та неділю з 10:00 до 17:00, у середу та суботу з 12:00 до 19:00; понеділок та четвер – вихідні.

Про автора:

Олег Володимирович Бублик. Скульптор, графік.

Народився 19 грудня 1975 р. У 1991-96 рр. навчався в Дніпропетровському художньому училищі на живописно-педагогічному відділенні, професор – Григорій Чернета.

Виставка «200 скульптур з дроту» у музеї «Літературне Придніпров’я» перша персональна виставка митця».

Желающие посетить открытие выставки должны предварительно зарегистрироваться на странице музея в соцсети. p>


Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте