Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 19 травня 2025
13:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині зареєстровано 4 випадки ботулізму та 3 спалахи харчових отруєнь

На Дніпропетровщині зареєстровано 4 випадки ботулізму та 3 спалахи харчових отруєнь

Влітку зростає ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб.

Про ситуацію на Дніпропетровщині Відкритому розповіла головна спеціалістка ГУ Держпродспоживслужби в області Маргарита Малишева.

Завжди влітку зростає ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб.

«В поточному році вже зареєстровано 4 випадки ботулізму, причиною виникнення якого стало вживання в їжу непатраної річкової риби і один випадок стався через вживання м’ясної консерви. Також у 2022 ми маємо 3 спалахи харчових отруєнь, через що постраждала 41 особа, серед яких 12 дітей. Також 7 дітей постраждало від дизентерії, 5 від харчового отруєння невідомого походження. Маємо й 29 випадків сальмонельозу у дорослих через продукти харчування», – розповіла головна спеціалістка ГУ Держпродспоживслужби в області.
У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи. Аби цього не сталося, вважливо дотримуватися рекомендацій, щоб уникнути таких випадків.

«Перед приготуванням їжі та перед її вживанням необхідно завжди мити руки з милом; не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб; не вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх якості та з простроченими термінами споживання; при споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно ретельно помити питною водою; для пиття і приготування їжі використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну бутильовану», – рекомендує головна спеціалістка ГУ Держпродспоживслужби в області Маргарита Малишева.
Також, бажано зберігати виготовлені страви без холоду не більше 2 годин, не брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання), не виготовляти багатокомпонентні страви, що не вимагають термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо) у непристосованих умовах, при неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, екстремальний туризм тощо) для миття посуду і рук вода має бути профільтрована і прокип’ячена. Для пиття та приготування їжі необхідно мати з собою запас питної води. Детальніше дивіться у відео.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
років парку імені Шевченка

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті