Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
22:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі проводять курси з домедичної допомоги

У Дніпрі проводять курси з домедичної допомоги

В одному з розважальних клубів Дніпра розпочали тренінги із домедичної допомоги.

На тренінг зібралося близько сорока людей, серед них представники різних професій.

Альона працює продавчинею:

“Багато людей переймаються, бо вони не знають, що робити. Ми будемо вчитися, та будемо їх також навчати, кожен на своєму районі. Зараз ситуація не дуже стабільна, люди повинні знати, як себе поводити в таких ситуаціях, і їм буде спокійніше, адже вони зможуть допомогти собі”, – каже вона.

Інша учасниця тренінгу, Світлана, працює вчителькою. Говорить: прийшла на тренінг, щоб у разі необхідності вміти допомогти школярам.

“Я не знаю, як буде складатися надалі система освіти. Можливо, я завтра маю вийти в школу до дітей. Треба розуміти, як мені себе поводити в тій чи іншій ситуації, коли я відповідаю за діток”.

Інструктаж провела лікарка-анестезіологиня лікарні імені Мечникова Тетяна Канчура. За її словами, щоб надавати домедичну допомогу, не потрібно мати спеціальну освіту.

“Це ті знання, які мають бути абсолютно у кожної людини і в цивільний час, а тим більше у військовий. Коли значно збільшилася кількість поранених, люди не мають повноцінного доступу до медичної допомоги, а прибуття швидкої може бути відтерміноване”, – говорить Тетяна Канчура.

Організатор Станіслав Кушнір каже: також запрошували на тренінг людей із медичною освітою, щоб вони мали змогу навчити інших.

“Спільно з адміністрацією лікарні Мечникова, ми запрошуємо інструкторів, які мають відповідний досвід допомоги мирному населенню під час, скажімо, завалів, обстрілів та іншого, по наданню першої домедичної допомоги”, – зазначив Станіслав Кушнір.

За попереднім розкладом, заняття будуть проходити о 14:00 у понеділок, середу та п'ятницю, у приміщенні клубу "Ріо".

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті