Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 15 червня 2024
17:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі дітям провели Всеукраїнський урок з мінної безпеки «Все у твоїх руках»

|«« «« »» »»|

27-го січня до КЗО «Середньої загальноосвітньої школи №21» завітали рятувальники та піротехніки Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області спільно із працівниками поліції, які провели Всеукраїнський урок з мінної безпеки «Все у твоїх руках».

Тематична бесіда із школярами мала неабияку актуальність, адже діти найчастіше стають учасниками небезпечних подій, а іноді – трагедій.

Вибухонебезпечні предмети становлять загрозу життю людини та оточуючих. До них відносять: артилерійські снаряди, реактивні та інженерні міни, авіабомби, детонатори, ручні гранати, набої різних видів. Найчастіше такі небезпечні знахідки можна виявити будь-де.

Учні отримали корисну інформацію від сапера ДСНС про небезпеку мін та боєприпасів, які не вибухнули знаходячись у землі десятки років. Використовуючи макети, дітям показали, як можуть виглядати вибухові снаряди та яку небезпеку вони становлять.

Варто розуміти, що підозрілі предмети, які ми можемо знайти на вулиці можуть кардинально відрізнятись від побачених макетів вибухових предметів. Тому, спільно із учнями поспілкувались, як необхідно діяти у випадку виявлення підозрілого предмету, що схожий на вибуховий.

Отже, діти зробили висновки і запам’ятали головні правила: знайшов невідомий предмет, за зовнішніми ознаками схожий на вибухонебезпечний - повідом дорослих, рятувальників чи поліцейських, помітив невідомі предмети - у жодному разі їх не чіпай, не перенось, не розбирай, не кидай в них різні предмети.

Рятувальники та патрульні нагадали екстрені номери телефонів та повідомили, що дзвонити за цими номерами слід тільки у разі небезпеки.

Крім того, рятувальники спільно з представниками Національної поліції провели учасникам навчального процесу навчальну евакуацію.

Наостанок учням залишили буклети із правилами безпеки для кращого запам’ятовування та нагадування екстреного номеру Служби порятунку «101».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті