Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
03:53

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Где и кто в Днепре может получить бустерную дозу вакцинации?

Где и кто в Днепре может получить бустерную дозу вакцинации?

Горожане уже могут получить третью дозу вакцины от КОВИДа.

Ольга – преподаватель английского языка, работает в одном из высших учебных заведений Днепра. На днях она вакцинировалась бустерной дозой.

«Сам процесс вакцинации занял у меня 10 минут, - рассказывает она. - Еще 15 минут посидела в поликлинике после после укола. Передо мной было пару человек, после меня – никого. Очень жаль, что большинство жителей Днепра живут по принципу «гром не грянет, мужик не перекрестится». Когда нас накроет очередная волна короновируса, люди будут готовы часами стоять в очереди на вакцинацию».
Кто может получить бустерную дозу вакцинации, при каких условиях она делается, - об этом Городскому сайту рассказала начальник управления Восточного межрегионального департамента НСЗУ Наталья Шулика.

- Хто може отримати бустерну дозу? Чи розпочали таке щеплення в нашій області?

- Бустерна доза призначена для посилення ефективності вакцини, яка знижується протягом часу. Отримати бустерну дозу можуть всі, хто попередньо отримав дві дози вакцини. В пріоритеті люди 60 років і старше, медичні працівники та працівники будинків інтернатного типу. В Дніпропетровській області бустерну дозу вже отримали 17 527 осіб. Розподіл за віковою категорією показує, що майже 7 тисяч осіб – це люди віком 60+, за цільовою категорією – переважно це медичні працівники. 92,5% вакцинованих бустерною дозою отримали вакцину Pfizer.

- Коли вакцинуватися бустерною дозою?

- Рекомендується робити бустерну дозу через шість місяців після завершення первинного курсу вакцинації. Якщо пацієнт нещодавно перехворів на COVID-19, вакцинацію можна відтермінувати на три місяці або зробити раніше. Але не раніше, ніж через 28 днів від першого дня появи симптомів.

- У минулому році заклади, які проводили вакцинацію, отримували від держави 25 грн за перше щеплення та 60 грн за проведення другого щеплення одному пацієнтові. Чи змінилися тарифи в цьому році?

- Саме зараз йде процес контрактування, НСЗУ укладає договори із мед закладами за пакетом «Вакцинація від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». В цьому році тариф, який платить Нацслужба здоров’я України за першу дозу вакцини, становить 35 грн, за другу – 84 грн та 60 грн – за проведення третього щеплення одному пацієнтові.

У 2021 році медичні заклади нашої областіотримали 88,4 млн грн за проведення щеплення від COVID-19.

- Де можна отримати щеплення бустерною дозою?

- Якщо з часу завершення повного курсу вакцинації від COVID-19 вже минуло півроку, ви можете отримати бустерну дозу в будь-якому пункті чи центрі вакцинації. Перелік та контакти пунктів та центрів – на vaccination.covid19.gov.ua/list або за телефоном 0 800 60 20 19.
Наталья Шулика.
Наталья Шулика.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте