Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
02:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Про стан природно-заповідного фонду

На нараді в управлінні промисловості, транспорту та зв’язку облдержадміністрації під головуванням начальника управління Анатолія Адамського йшлося про об’єкти природно-заповідного фонду.

Виступаючі зазначили, що сучасна мережа природно-заповідного фонду області складає 116 об’єктів (з них 93 - місцевого та 23 – загальнодержавного значення). Вони займають територію, що дорівнює 0,8% від загальної площі області. Цей показник відповідає вимогам євростандартів.

Із 116 об’єктів реально діє тільки три (тобто на них встановлено межові знаки, затверджено проект землеустрою і т. ін). Це пов’язано з комплексом проблем, які виникають на шляху спеціалістів у повсякденній роботі. Серед них – залишкове фінансування екологічних проектів, проблеми узгодження з місцевою владою, недостатній рівень екологічного виховання населення.

Підсумовуючи роботу наради, А.Адамський зазначив: “Економічна діяльність причетна до того, що екологічний стан погіршується. Тому наш прямий обов’язок взяти на себе відповідальність за вирішення проблем навколишнього середовища”. Присутні вирішили провести інвентаризацію об’єктів та визначити ті з них, які можна довести до належного вигляду у поточному році. Також у найближчий час буде підготоване відповідне фінансове обґрунтування, яке дозволить закласти кошти в бюджет. А.Адамський висловив бажання зустрічатися зі спеціалістами-екологами хоча б раз на місяць, і обов’язково запрошувати на зустрічі представників ЗМІ, щоб люди могли бачити реальні результати роботи спеціалістів.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті