Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
08:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Стилізовані елементи, безбар’єрність та різні зони відпочинку: яким буде сквер Металургів після капітального ремонту

|«« «« »» »»|

У різних районах Дніпра продовжують реконструкції та нове будівництво рекреаційних зон – аби люди мали комфортні місця для відпочинку у своїх мікрорайонах.

Сквер Металургів у районі вулиць Щербаня, Кості Гордієнка та просп. Івана Мазепи капітально ремонтують уперше за останні тридцять років. На його стан багато жалілися люди, адже для близько 15 тис. мешканців прилеглих мікрорайонів це фактично єдина відпочинкова зона.

Після оновлення у сквері площею 3,7 га з’являться скейт- та графіті-майданчики, фуд-корт, зона для вигулювання собак. Його оздоблення – від вхідної групи до освітлення – роблять в айдентиці металургів.

«Усе виглядає дуже цікаво. Відверто кажучи, я навіть якось і не пам’ятаю це місце як сквер. Хоча доволі часто проїжджаю повз. Просто ніби завжди була якась захаращена ділянка. Добре, що тут нарешті наводять лад», – сказав таксист Олександр.
Масштабна реконструкція стартувала всередині осені – після того, як територію розчистили від сміття, парості та аварійних споруд. Тут наново прокладають електромережі, водопровід і каналізацію. Висадять і нові дерева. Також одна з головних вимог будівництва – безбар’єрність.

Капітальну реконструкцію скверу Металургів закінчать наступного року.

«Тут у нас тепер краса»: мешканці лівого берега радіють оновленню скверів

Можливість провести якісне дозвілля біля власних будинків є важливим елементом комфортного середовища для життя. У Дніпрі нові рекреаційні зони будують у різних районах. Особливу увагу нині приділяють саме лівобережній частині – де таких територій для відпочинку завжди не вистачало. Після відкриття Слобожанського скверу на лівому березі завершують будівництво ще двох об’єктів – скверів Євгена Клочка та Олександра Усачова. Про це багато просили місцеві мешканці, тож при будівництвах враховували і їхні побажання.

«Ми дуже раді, що нас почули. Тут у нас тепер краса, буде де пройтися, погуляти, нормально провести час – і дітям, і дорослим», – ділиться враженнями від будівництва пан Андрій.

Невеличкий сквер Євгена Клочка, що по вул. Калиновій, тривалий час був занедбаною територією – з кількома лавами та старим дитячим майданчиком.

Після його комплексної реконструкції тут втілили концепцію зонування – облаштовують майданчики для дітей різного віку та звичайні місця для відпочинку.

Однією з головних вимог до будівництва було збереження наявних насаджень. У рекреаційній зоні також оновили освітлення, встановили огорожу, адже раніше вже було зафіксовано спробу нічної крадіжки дерева. Подібні паркани часто використовують в садово-парковій архітектурі різних країн світу. Місцеві мешканці таке рішення теж підтримують:

«І правильно поставили. Що казати – раніше було все досить сумно. Тут постійно збиралися такі люди, які, знаєте, мало кому сподобаються. Тобто матусям з дітьми чи, скажімо, пенсіонерам місця тут не було. Зараз я із задоволенням дивлюся на ту кількість лав, які поставили на ці майданчики. Нам всім таке дуже подобається», – розповіла місцева мешканка пані Наталя.

Нині будівництво у сквері Клочка майже завершено.

У ще одній рекреаційній зоні лівого берега – сквері Олександра Усачова, що в районі просп. Калнишевського, – цьогоріч уже обладнали скейт-простір. Нині він є одним з найбільших в Україні.

«Це класна ідея. Мені та всім моїм друзям подобається. Є де кататися нормально, щоб ніхто не ганяв і не сварив», – розповів школяр Максим.

Облаштування решти ділянок відпочинкової зони продовжиться наступного року. Тут збудують прогулянкові алеї, встановлять сучасні вуличні меблі, додатково висадять дерева. А ще – встановлять камери відеоспостереження.

«Я задоволений якістю робіт і подальшими планами. Ми говорили з підрядниками – у сквері Усачова висадять додаткові дерева, а його фінальна черга, котра піде до вулиці Осінньої, запланована на 2023 рік. Для прилеглих будинків проведуть термомодернізацію – за зразком того, як це було у сквері Слобожанському. Якщо робимо, то робимо все правильно. Подібні проєкти на благо розвитку територіальної громади ми реалізовуватимемо і надалі – по всьому місту», – сказав Борис Філатов, коментуючи огляд скверів Індустріального району 9 грудня.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Роман  (11.12.21 11:41): Действительно, а может что то зделать с домами нужно вокруг завода? Заводы в том районе были ранше большей части застройки, не удивлюсь если 90 % живущих сейчас там людей в своё время получили квартиры / помощь на строительство домой от тех же заводов. Так что если не устраивают заводы если сейчас потомки не работают на них это проблемы потомков, не завода. Как раз тот случай неблагодарности жителей и возмущения на то что было здесь далеко до их появления и рождения Відповісти | З цитатою
Ворье  (11.12.21 01:51): Розслідуванням встановлено, що директор і заступник директора комунального підприємства систематично отримували хабарі від суб’єктів господарювання за перемогу в тендерах та укладення з ними договорів на виконання будівельних робіт, а також формальне і безперешкодне підписання актів виконаних робіт щодо поточного ремонту парків та скверів у м. Дніпрі. Розмір «відкатів» у деяких випадках перевищував 50% від суми договору. Відповісти | З цитатою
Ольга  (11.12.21 00:31): Я не понимаю зачем там этот сквер нужен при так работающих заводах. Весна, лето, осень были ужасными. ужасная вонь днем и ночью. только последнее время стало нормально. Надолго ли? Я все равно там не гуляю. Уезжаю с ребенком в другие парки, подальше от заводского района. Алкашне наверное бухать будет приятнее на новых лавочках. А те, кто хоть немного думает о своем здоровье как не гуляли там так и не будут пока не сделают что-то с заводами. Парк- это хорошо, но без воздуха нормального он там и даром не нужен Відповісти | З цитатою
Елена  (10.12.21 19:55): Я радуюсь любому благоустройству. Живу в районе проспекта Мазепы. Парк для отдыха - это отлично. Еще бы тротуар вдоль проспекта Мазепы с той стороны, где парк выше АТБ. И выезд с ул. Алтайской - сплошные ямы. И будет супер!!! Відповісти | З цитатою
безбарьерность, как же...  (10.12.21 16:05): вы выйдите из того сквера Металлургов в любую сторону и попробуйте на своих двух пройти. Тротуары в убитейшем состояии в какую сторону ни пойдешь. На той же Алтайской водители, кроме местных, которым деваться неуда, даже не решаются ездить, чтобы колеса не оставить. А вы тут про безбарьерность. Да туда попробуй дойди ещё до той безбарьерности. Не говоря уже о том, что место ужасное. О каком отдыхе может быть речь в постоянной загазованости? Відповісти | З цитатою
А  (10.12.21 15:25): какой раньше закончат Писаржевского или этот? Відповісти | З цитатою
Мыздобул  (10.12.21 14:34): Даже не могу поверить, что это "парк" Металлургов ... Дай бог, чтобы таким он и оставался. Только зная, какая там публика живёт, надо камеры на каждом шагу и ППСников круглосуточно Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті