Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
13:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині припинили діяльність ОЗУ, яке «під дахом» поліції займалась збутом і розповсюдженням наркотиків

|«« «« »» »»|

На Дніпропетровщині працівники ДБР спільно із Нацполіцією провели масштабну спецоперацію та викрили злочинну організацію, яка займалась систематичним збутом і розповсюдженням особливо небезпечних психотропних та наркотичних речовин.

До її складу входили колишні та чинні працівники поліції.

Зловмисники налагодили монопольну систему виготовлення та розповсюдження наркотиків у Павлограді Дніпропетровської області. Всіх конкурентів «зачищали» співробітники поліції, які займали керівні посади у місті.

За попередньою оцінкою, за тиждень у районному центрі зі 100 тисячним населенням ділки заробляли близько 100 тисяч гривень.

Організували наркобізнес уродженець Грузії, мешканець Дніпра та ексміліціонер – колишній перший заступник начальника УМВС України в Дніпропетровській області.

До складу наркосиндикату входило тринадцять осіб. Злочинна організація мала чітку та розгалужену систему збувачів наркотиків, складну ієрархію та чітку структуру.

Колишній перший заступник начальника УМВС України в Дніпропетровській області надавав консультації лідеру злочинної організації щодо методів конспірації, планів правоохоронців по документуванню, давав підказки по точках оптової закупівлі наркотиків та прекурсорів і по місцях виготовлення. Також в його обов’язки входила передача частини прибутку через посередника чинним поліцейським.

Слідчими встановлені факти, що зловмисники розповсюджували наркотики серед неповнолітніх. Також встановлені непоодинокі факти навмисного підсаджування людей, у тому числі підлітків, на наркотики, з подальшим їх примушуванням займатися розповсюдженням наркотичних засобів.

Крім того, зафіксовані випадки катування громадян поліцейськими, які входили до складу організації.

Під час спільної спецоперації з ДВБ Нацполіції України, було затримано верхівку злочинної організації. Серед 9-ти затриманих є також працівники поліції. Слідчо-оперативні заходи щодо затримання інших учасників злочинної організації тривають, також продовжується встановлення всіх учасників ОЗГ.

У ході проведення більше сорока санкціонованих обшуків виявлено та вилучено велику кількість різних психотропних та наркотичних речовин, готівку у різних валютах та банківські картки. Також виявлено дві лабораторії з виробництва наркотичних засобів. Під час обшуків у учасників злочинної організації також було виявлено великий арсенал засобів конспірації, у тому числі номери прикриття, «одноразові» мобільні телефони.

Попередня правова кваліфікація: створення злочинної організації та участі у ній, незаконний збут наркотичних засобів, катування, надання неправомірної вигоди службовій особі та прийняття неправомірної вигоди службовою особою (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 369, ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 127 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід – ДВБ Нацполіції.

Gorod.dp.ua на Facebook.


да уж  (02.12.21 19:53): не всех поймали, ой не всех... Відповісти | З цитатою
6506  (24.11.21 10:45): Реформа с треском провалилась Відповісти | З цитатою
реформа  (24.11.21 09:44): доказывает что реформы то ничего не поменяли - все тоже только под другим соусом. Как было всегда так и осталось. в 90-х "крышивали" и сейчас так же. Только многие политиками заделались) типа исправились... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Гость  (24.11.21 09:33): И п ал а жаба гадюку Відповісти | З цитатою
Горожанка  (24.11.21 09:28): Вы шо, молотком дверь вскрывали? Каменный век. Відповісти | З цитатою
Хм  (24.11.21 08:44): Что-то в перечне изъятого нет оружия. Такого просто не может быть. Или плохо искали, или пойдёт дальше по рукам. Відповісти | З цитатою
артем  (24.11.21 08:08): Да всем в стране известно, что все незаконное в стране, где можно зарабатывать бабки крышуется полицией ( силовые структуры)или организуется непосредственно силовыми структурами, наркота, проститутки, игровой бизнес, вторчермет, обворовывание вагонов,добыча песка, чернозема и другого, все это подконтрольно и крышуется силовыми структурами, новость удивительная для нашего времени, может кто то хочет выдавить конкурента))) хотя наверное есть и честные силовики, но они долго в такой структуре не выживут, белая ворона будет уволена в лучшем случае по собственному))) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Гы  (24.11.21 06:48): лаптеногие возбудились))) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Ха-ха  (24.11.21 02:56): Ментов-крышевталей наградили и повысили - не забывайте дописывать!!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Синяя Птица  (24.11.21 00:57): Ща генералы начинаются и испугаются.. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті