Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
04:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі стартувала модернізація пологового будинку №1

У Дніпрі стартувала модернізація пологового будинку №1

У Дніпрі розпочали оновлення корпусу пологового будинку №1. Акцент – на енергозбереженні і термомодернізації.

Утеплять фасад, покрівлю, встановлять нові вікна. Із ходом робіт ознайомився перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Орлов.

«На Дніпропетровщині розбудовуємо медичну інфраструктуру. Серед нових проєктів – реконструкція пологового будинку №1 у Дніпрі. Її починаємо з зовнішніх робіт. Підрядники збережуть історичний вигляд будівлі», – зазначив Володимир Орлов.
Об’єкт входить до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Реконструкція відбувається за рахунок обласного і державного бюджетів. Загалом виділили 34,4 млн грн. Далі в планах відремонтувати всередині усі 5 поверхів пологового», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.
Навесні 2022 року пологовий відзначатиме 60-річчя. До ювілею утеплять фасад, перекриють дах, встановлять нові вікна. Оновлення будівлі почали з пральні. А ще замінили систему опалення.

«За увесь час у пологовому будинку №1 народилося 350 тис немовлят. Це третина населення Дніпра, – сказав народний депутат України В’ячеслав Медяник. – Я як депутат направив 40 млн грн своєї субвенції на придбання сучасного обладнання для пологового. В плані й далі оснащувати його на високому рівні».
Запланований і ремонт стерилізаційної. Приміщення приведуть до ладу. Встановлять два надсучасних стерилізатора німецького виробництва. Таких на всю Україну тільки декілька. Нове обладнання – замість старого, яке працює ще з часів будівництва пологового.
«Ми щасливі. В передчутті великих змін. Впевнена, після реконструкції, ще більше жінок в нас діток народжуватимуть. Матусям буде комфортніше, затишніше», – розповіла генеральна директорка Міського пологового будинку №1 Олена Щербакова.
На подвір’ї медзакладу проведуть благоустрій. Зокрема, облаштують зону відпочинку для новоспечених матусь.

У Дніпровському пологовому будинку №1 в середньому щороку народжується 2 тис малюків. З початку 2021 року на світ з’явилися понад 1,5 тис дітей.







Gorod.dp.ua на Facebook.


Ирина  (23.11.21 19:58): Только красивенные деревья вокруг роддома не трогайте, пожалуйста, реконструкторы! А то будет уродство веселенького цвета без единого дерева вокруг. Как уже случилось со зданием Исполкома на Правде. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Ольга  (23.11.21 19:16): Рожала там 2 деток. Сравнивать не с чем, то скажу, что в 1 роддоме условия были замечательные. И родзалы комфортные, и палаты хорошие. Рада, что деньги выделяют на нужное дело, потому что часто пребывание в какой-либо больнице ассоциируется с ужасом (холод, голод, старые кровати с подушками советских времён, отсутствие душа и т.п.) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті