Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
20:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Збереження рідкісних видів птахів: на Дніпропетровщині встановлять 20 гніздувань для вухатих сов

Збереження рідкісних видів птахів: на Дніпропетровщині встановлять 20 гніздувань для вухатих сов

Так допомагають зберегти популяцію цього рідкісного виду птахів, занесеного до Бернської Конвенції. Чисельність вухатої сови скорочується на території України через недостатню кількість місць для гніздування та виведення пташенят.

Вухаті сови живуть на ділянках лісу поруч із відкритими просторами, де вони люблять полювати. Власних гнізд не будують, а займають старі житла інших птахів – переважно сорок та ворон. Однак через зменшення кількості гнізд воронових їх кількість скоротилася. Щоб допомогти зберегти популяцію, фахівці ДТЕК виготовляють та монтують на деревах штучні гніздування. Це спеціальні ящики, які імітують дупло дерева. У них птахи можуть оселитися й вивести нове потомство.

Торік енергетики передали 9 ящиків для сов-«сплюшок» Дніпровсько-Орільському природному заповіднику. Цього року встановлять ще 20 гніздувань для вухатих сов.

Штучні гнізда енергетики власноруч виготовляють і за допомогою «вишки» підвішують на найбільш зручній для сов висоті – 5-7 метрів. Місця для встановлення узгоджують з орнітологами.

«Локації визначалися виходячи з потреби допомоги совам у гніздуванні. Насамперед це лісосмуги між Кривим Рогом та Софіївкою – райони населених пунктів Красне, Новопілля, водосховище Південне та інші. Тут сови охоче залишаються на зимівлю, і такі апартаменти їм дуже знадобляться», – упевнений орнітолог, експерт Українського центру дослідження хижих птахів Віталій Вєтров.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Я не поняла..  (12.11.21 16:05): Раньше это мог сделать один пионерский отряд на уроке труда..
Почему удаляете,- стыдно?
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті