Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
01:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Майданчику для вигулу собак на Західному – бути! Як міська влада Дніпра відреагувала на скандал навколо Бюджету участі

|«« «« »» »»|

У Дніпрі навколо проєкту «Бюджет участі» розгорівся скандал: замість майданчика для вигулу собак на житловому масиві Західний з’явилося 100 метрів нової дороги у приватному секторі на вул. Дагестанській.

За проєкт № 314 «Парки для собак на ж/м Західний» (https://adm.dniprorada.gov.ua/projects/archive/406/show/314), який став переможцем під час п’ятого етапу Бюджету участі, віддали голоси 529 людей. Проте під час реалізації автор ініціативи з невідомих причин кардинально змінив її. Це помітили дніпровські активісти, любителі собак.

«Як любителька собак я постійно стежу за проєктами Бюджету участі, які стосуються спеціальних майданчиків для домашніх улюбленців. За проєкт на Західному ми голосували, адже такі майданчики необхідні у місті. Я за відповідальне утримання тварин, коли за собаками прибирають: коли їх вигулюють безпечно одне для одного та для оточення. Побачила, що тендер провели не на обладнання для майданчика, а на асфальтування. Спочатку я навіть не повірила, що проєкт так кардинально змінили. Разом з іншими любителями собак ми звернулися до міської влади», – розповіла місцева активістка Катерина Головачова.

Олександр Лобастов обурений тим, що обіцяний майданчик для собак так і не з’явився на житловому масиві:

«Мій собака може викликати у людей занепокоєння, отже, я не можу дати йому побігати без повідця. Мені б хотілося, щоб був спеціально обладнаний майданчик. Коли дізнався, що проєкт змінили, мені стало дуже прикро. Зараз радію, що керівництво міста нас почуло та це питання вирішать».

У департаменті інноваційного розвитку Дніпровської міської ради, який опікується Бюджетом участі, кажуть: за положенням про конкурс автор дійсно має право змінювати проєкт, такі корективи були додані до положення за пропозиціями авторів та підтримані при громадському обговоренні. Враховуючи той факт, що деякі автори стали докорінно змінювати цільове призначення проєкту, зараз положення удосконалять – змінювати призначення або район втілення проєкту буде неможливо, можна буде вносити лише незначні корективи.

«У ході реалізації автор звернувся до департаменту благоустрою та інфраструктури з пропозицією внести корективи до проєкту та замінити його на асфальтування внутрішньоквартальної дороги. Департамент поступився та реалізував ініціативу не так, як передбачалося під час голосування. Зараз ми розбираємося, з яких причин автор вирішив кардинально змінити свій проєкт», – прокоментувала директорка департаменту інноваційного розвитку ДМР Юлія Павлюк.

Але майданчик для вигулу собак на житловому масиві Західний все ж таки з’явиться. Голова Громадської ради при Дніпровській міській раді Геннадій Корбан нині готує звернення до міського голови Бориса Філатова з проханням віднайти додаткові кошти у бюджеті. Як передбачав проєкт Бюджету участі – майданчик коштуватиме близько 200 тис. грн.

«Люди голосували за майданчик для вигулу собак, а не за асфальтування дороги. До нас звернулися активісти і ми на засіданні Громадської ради ухвалили рішення звернутися до міського голови, аби майданчик на житловому масиві Західний все ж таки був і бажання людей було виконано», – зазначив член президії Громадської ради при Дніпровській міській раді Геннадій Грищенко.

Місце для майданчика вже визначили – воно трохи віддалене від житлових будинків та розташоване по вул. Данила Галицького. Локацію узгодили із любителями собак.

«Будівництво майданчика плануємо розпочати навесні, у березні. Це буде територія 10 на 15 метрів, з огорожею та необхідним обладнанням для вигулу тварин. Попередньо проведемо рекультивацію землі, аби видалити усі гострі насадження, гілки. Активісти, з якими ми співпрацюємо, залучають до будівництва спонсорів, які власним коштом готові придбати обладнання для майданчика», – додав голова Новокодацької районної адміністрації Олег Денисенко.

Gorod.dp.ua на Facebook.


не местный  (11.11.21 13:08): А дорога в частном секторе значит не нужна?
Не знаю как именно на той улице, но по большинству улиц частного сектора в городе проехать просто не реально. Да и пройти тоже не просто. А собачкам так площадку это куда важнее... Думать нужно было мозгами где будите гулять с пэсиком когда его решили завести живя в скворечнике, а не в частном секторе.
Відповісти | З цитатою
Кабан  (11.11.21 12:01): Да, Кырпале чудит не по детски, совсем с катушек сорвалась после того, как за нее на выборах не проголосовали! Да еще и свеж в памяти ее скандал с покойным директором местного рынка, после которого у Алины появилась кличка "Алина пятьдесят-на-пятьдесят". Надеюсь, растрату бюджетных денег просто так не оставят и ей придется ответить по Закону! Відповісти | З цитатою
ссссс  (11.11.21 11:08): Интересно, сколько собак одновременно может находиться на таком клочке земли согласно санитарным нормам? Просчитали хоть количество собак в этом районе? Відповісти | З цитатою
Банан  (11.11.21 09:12): На фото - как минимум четыре нарушителя Закона Украины о жестоком обращении с животными.
"Стаття 154. Порушення правил утримання собак і котів

Утримання собак і котів... , ... вигулювання собак без повідків та намордників (крім собак, породи яких не внесені до Переліку небезпечних порід собак) чи в не відведених для цього місцях ... - тягнуть за собою попередження або накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Відповісти | З цитатою
Мда...  (11.11.21 08:33): ''Александр Лобастов возмущен тем, что обещанная площадка для собак так и не появилась на жилом массиве:
''Моя собака может вызвать у людей беспокойство, следовательно, я не могу дать ей побегать без поводка. Мне бы хотелось, чтобы была специально оборудованная площадка. Когда узнал, что проект изменили, мне стало очень досадно. Сейчас радуюсь, что руководство города нас услышало и этот вопрос решат''.

''...Это будет территория 10 на 15 метров с ограждением и необходимым оборудованием для выгула животных...''
, – добавил глава Новокодацкой районной администрации Олег Денисенко.

Не ну а чО. Приволье теперь у собаки Лобастова. Цельных 15 метров пробежит.
Поучаствовал бюджет!!!
Відповісти | З цитатою
Фото отличное  (11.11.21 06:12): Пес ухоженный. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті