Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
11:01

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі перевіряють наявність договорів на вивезення великогабаритного сміття у будинків ОСББ і ЖБК

|«« «« »» »»|

У Дніпрі представники департаменту екологічної політики перевіряють наявність договорів на вивезення габаритних відходів у будинках ОСББ і ЖБК. На вулиці Шолохова, 5 поруч зі сміттєвими баками утворилось звалище з гілок, коробок та іншого непотребу. Усе через відсутність у мешканців будинку ЖБК договору на вивезення великогабариту.

«Такі ситуації трапляються, коли багатоквартирні будинки отримують статус ОСББ або ЖБК та укладають договори на вивезення твердих побутових відходів. Якщо це договір з визначеним перевізником – «Екологія-Д», – то угода обов’язково містить пункт про вивезення габаритних відходів. ОСББ і ЖБК часто укладають договори з ТОВ «Дніпрокомунтранс» через нижчу вартість послуг, але ці договори не передбачають вивезення великогабаритного сміття», – розказала начальниця відділу екологічного контролю управління комунальної екології департаменту екологічної політики ДМР Тетяна Левачова.

Голові будинку ЖБК по Шолохова, 5 поштою направлять припис щодо відсутності договору на вивезення габаритних відходів. Якщо протягом 30 днів такий документ не з’явиться, на голову ЖБК складуть адмінпротокол.

«Розмір штрафу, в разі ігнорування попереджень та приписів, визначає комісія міської ради. ОСББ – це юридична особа, тож стягнення може сягати 850-1700 гривень», – додала Тетяна Левачова.

Голова ОСББ по Шолохова, 7 Юрій Яненський каже: його будинок уклав договір з «Екологією-Д», тож габаритне сміття вивозять регулярно. Скаржиться, сусіди постійно скидають непотріб на їхній майданчик.

«У нас щоденно прибирають сміття, ніяких проблем з цим немає. До нашого смітника несуть непотріб усі мешканці цього двору, зокрема і ті, хто не має договору на вивезення габаритного сміття. Це не зовсім справедливо».

У департаменті зазначають, будівельні відходи не належать до габаритного сміття. Договір про їхнє вивезення треба укласти окремо з «Екологією-Д» або будь-якою іншою компанією, в якої є договір з полігоном.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Sasha  (23.02.22 11:34): Наберите в Ютубе "Мусор за АТБ" там сериал про проблему, по ул. Рабочая, 174А, которую никто решать не хочет. Відповісти | З цитатою
Тамара  (06.01.22 11:57): А как быть, если вокруг 9 - этажного дома один частный сектор, который сутками
тащит негабарит, там постоянные разборки сараев и строительство, и все нам
под контейнера, поменяли Днепркоммунтранс на Экологию, и ситация более плачевная,чем была мусора стало еще больше, председатель Осбб заставляет
заключать договора с Экологией каждого жителя нашего дома. Где логика, теперь каждый из нас будет платить за себя и за частный сектор.
Відповісти | З цитатою
Погонщик красного КТМ_а  (28.10.21 10:09): Странные какие-то...
Деревянный мусор на ура разбирается для отопления. И те же диваны с креслами.
Для веток в городе есть дробилка.
Пластик, как ни странно, принимают за деньгу малую.
И вообще, что это такое "крупногабаритный мусор"? Размеры он имеет?
ЗЫ::
В далекие времена, всеми ненавистного совка, почему то такой проблемы не было. Всю так называемую крупногабаритность деревянную забирал ЖЭК. Для всяких ремонтов
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
ииииииииииииии  (28.10.21 09:22): А у частного сектора когда начнете договора проверять? Тащат все подряд в баки многоквартирных домов. За вывоз мусора никто не платит. Відповісти | З цитатою
Киприоты  (28.10.21 01:55): Строительный мусор - бывает на стройке.
В квартирах мусор - ремонтный. И его вывоз включен в тариф.
Как и вывоз крупногабаритного мусора.
Просто в Горсовете уже не знают чем кипрские счета пополнять.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
віталій  (27.10.21 23:24): Про те в платіжках ЩОМІСЯЧНО(!) закладений тариф на вивіз КРУПНОГАБАРИТНОГО МУСОРУ,а вивозять в кращому випадку 3-4 рази на рік Відповісти | З цитатою
прохожий  (27.10.21 22:58): Старый диван это бытовой мусор или строительный? А-а-а, крупногабаритный? А если на части разберу? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Житель  (27.10.21 20:48): Ответ прост у города тариф у коммунального предприятия 28 ,а у частного 16 ...!!! Вот и. Душат.. Відповісти | З цитатою
Гражданин  (27.10.21 20:37): ОСМД на 5 подьездов. Во дворе у нас 10подьездов несут под наши бачки вечером диваны окна мешки и т.д с других подъездов наше ОСМД не относится к ним у нас большая площадка возле баков. Возле других 5подьездов дорога и баки там свой мусор не оставляют. Вообщем мы платим и за себя и за других за вывоз. Штраф нужно делать очень большой для тех кто выносит мусор и свалки не будет во дворе чтоб милиция могла по фото штрафовать Я считаю смог купить диван или поменять окна деньги нашел значит и за газель с грузчиками отдать 1000грн сможешь.
Или как я сам в удовольствие и свободное время разобрал разломал диван и спустил и сам в газель загрузил вышло 600грн без грузчиков за вывоз дивана.
Я хоть и плачу ОСМД но итак свалка прям под окнами не хочу ее ещё больше делать своим диваном .
Відповісти | З цитатою
хм  (27.10.21 19:15): Хотелось бы, чтобы баки перестали ставить на проезжей части, нередко "выключая" таким образом целую полосу для движения и провоцируя аварийные ситуации, когда водители пытаются объезжать эти баки "впритирку", пытаясь оставаться при этом в пределах своей полосы. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті