Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
05:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині командир роти за 40 тисяч гривень торгував статусом учасника бойових дій

На Дніпропетровщині командир роти за 40 тисяч гривень торгував статусом учасника бойових дій

Слідчі ДБР завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно командира роти однієї із військових частин на Дніпропетровщині, який торгував статусом учасника бойових дій.

Встановлено, що командир роти пропонував «послуги» військовослужбовцям, які не брали участі у бойових діях на Сході України. За гроші він обіцяв домовитися з керівництвом частини для оформлення документів про перебування на передовій.

Слідчі ДБР задокументували факт такої «допомоги» солдату. Командир приховав від керівництва, що підлеглий не відбув до зони проведення операції Об’єднаних сил, а поїхав додому. За це солдат заплатив командиру 40 тис. гривень.

Військовий обвинувачується в обіцянці здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, в одержанні неправомірної вигоди, а також у неприпиненні кримінального правопорушення (ч. 2 ст. 369-2, ч. 3 ст. 426 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Слідчі ДБР у межах окремого кримінального провадження нададуть правову оцінку діям іншим військовослужбовців, у тому числі керівництву частини, в якій торгували посвідченнями учасника бойових дій.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Шурик Г. (гость)  (06.10.21 12:56): все атошники - это убийцы и мародеры. И всех их нужно расстреливать на месте при обнаружении. Відповісти | З цитатою
4724  (04.10.21 11:21): Трибунал, и на галеры Відповісти | З цитатою
cahbe  (04.10.21 10:19): Когда началась война вы детей из маршурток вытаскивали что бы на динбис отправить. Зато все наши военные офицеры и прочая падаль с военной пенсией в 45 по норам зашкерилась. Чем кормить эту свору бездельников лучше бы набрали контрактную армию. Может и по окопам 7 лет бы не сидели. А так солдат спит - война идёт, 1.5 проуента кому нужно капают. Відповісти | З цитатою
727  (03.10.21 15:00): Всех -проверить! До единого. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Ч  (03.10.21 12:52): Что они будут делать со статусом участника, когда льготы отменят? Відповісти | З цитатою
Лошадь Преображенского  (02.10.21 19:30): Тут схем немеряно может быть.
Например, есть те, кто желает на передовую, но их не берут, а есть те, кто не желает туда, но их туда тянут другие. А в схеме они просто меняются, за оплату. И все довольны.

С тюрьмой есть тоже схемы - кто-то влип и не хочет сидеть, а кто-то хочет отсидеть за него и получить за это круглую сумму на счет, которую он не заработает на обычной своей работе за 5-10 лет.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті