Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 24 травня 2024
14:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі найкращі лікарі США безкоштовно прооперували 30 українських дітей з найтяжчими наслідками опікових травм

У Дніпрі найкращі лікарі США безкоштовно прооперували 30 українських дітей з найтяжчими наслідками опікових травм

У Дніпрі в рамках масштабної медичної місії «Лікарі об’єднуються для допомоги дітям» провели комплекс операцій для 30 маленьких пацієнтів з усієї України.

Щоб допомогти дітям з найтяжчими наслідками опікових травм, а також вродженими патологіями розвитку кінцівок, до міста вперше приїхали американські фахівці на чолі з Геннадієм Фузайловим – професором Гарвардської медичної школи та лікарем клініки Massachusetts General Hospital.

«Цей візит не був звичайним. Насамперед тому, що місія відбувалася під час епідемії ковід, і мені здавалося, що це неможливо. Організація міста, обласної адміністрації, організація в лікарні – були феноменальними. Ми почуваємося тут комфортно. Ми раді, що нас так зустріли. Що наші українські колеги були такими активними під час цього проєкту. І ми впевнені, що приїдемо сюди знову, і наша місія розширюватиметься», – повідомив пан Фузайлов.
Лікарі із США – це хірурги, які спеціалізуються на обличчі, руках і тілі. Такий підбір дозволив проводити кожному маленькому пацієнтові по три-чотири операції одночасно.

Мер Дніпра Борис Філатов подякував американським фахівцям і лікарям міста.

«Це чудовий досвід, що мав не лише гуманітарну суть, а й чіткий професійний результат в обміні навичками. Сподіваємося продовжувати цю практику. Ми говорили з паном Фузайловим – тож чекаємо їх також наступного року. Дуже хочеться, щоб і надалі ця співпраця зберігалася», – зазначив Філатов.
Він також підкреслив, що протягом лікарської місії американські колеги стали друзями для міста, та висловив сподівання, що вони все ж знайдуть час ближче познайомитися та побачити Дніпро.

Протягом тижня проєкту безкоштовні операції проводили у Дніпропетровській обласній дитячій клінічній лікарні.

«Я дякую пану Фузайлову, зокрема, від імені всіх пацієнтів – тих дітей, які отримали безкоштовну допомогу. Ця місія була незабутньою як для мене, так і для всіх наших лікарів. Окремі слова подяки міській та обласній владі, адже лікарня сама по собі не змогла б зробити все на такому рівні», — сказав Олексій Власов, генеральний директор обласної дитячої клінічної лікарні.
До лікарської місії залучили команди хірургів, анестезіологів, медсестер і молодшого медичного персоналу. Кожен з них супроводжував маленьких пацієнтів на кожному етапі лікування. До роботи пліч-о-пліч з американськими фахівцями обидві сторони готувалися заздалегідь – під час відеоконференцій.

Заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб додала:

«Завдяки сумісній роботі як області, так і міста, обласна дитяча лікарня має можливість проводити такі кваліфіковані операції на сучасному обладнанні, а діти з усієї країни мають можливість отримати високоякісну допомогу».
Підбиваючи підсумки місії, дніпровські та американські лікарі зауважують: серед їхніх нинішніх пацієнтів, віком від року, кожен випадок був по-своєму унікальним і складним.
«Були проведені надскладні операції, та наша команда впоралася. Найдовша операція тривала 3,5 години. Більшість втручань були спрямовані на вивільнення рухів дитини, яку обмежували грубі рубці», — розповів лікар-комбустіолог Артем Посунько.


Gorod.dp.ua на Facebook.


-  (17.09.21 14:33): Просто так американцы ничего делать не будут. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті