Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
13:01

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре откроют выставку, посвященную Летнему театру на воде в парке Глобы

В Днепре откроют выставку, посвященную Летнему театру на воде в парке Глобы

9-го сентября в галерее «Артсвит» откроется персональная выставка Алены Соломадиной «Один алфавит и проектные композиции».

Эта выставка продолжает многолетний проект Алены Соломадиной «Город форм», в котором она изучает город, прежде всего обращая внимание на многозначность, заложенную в его отдельных архитектурных сооружениях.

Объектом нынешнего исследования художницы стал Летний театр на воде в парке Глобы, которому и будет посвящена новая выставка.

Вот что о ней рассказывают в галерее «Артсвит»:

«Впродовж своєї художньої кар’єри Альона Соломадіна цікавиться процесом формотворення і форми як можливості творити нові графічні системи, в основі яких лежить робота зі шрифтом, що став для неї одним із основних і впізнаваних засобів художньої виразності. Відштовхуючись від визначення дизайну як художнього конструювання, у своїх проєктах Альона намагається дослідити те, яким чином шрифти і графічні знаки можуть відображати соціально-культурні процеси.

Персональна виставка Альони Соломадіної «Один алфавіт і проєктні композиції» продовжує її багаторічний проєкт «Місто форм», в якому вона вивчає місто і виявляє його потенціал до створення нових графічних систем і смислів, беручи до уваги багатозначність, закладену у місті та окремих архітектурних спорудах. У «Місті форм» Альона слідує принципу віднайдення якогось ключового елементу, який має потенціал створити якусь ширшу полісемантичну структуру.

Об’єктом дослідження у своїй виставці художниця обрала Літній театр на воді у Парку Лазаря Глоби. При аналізі модерністської будівлі, Альона виокремила для себе в якості ключового графічного елементу будівлю та її відображення у воді, яке вона адаптувала до графічного знаку. Отриманий еліпс стає підґрунтям для створення нових графічних знаків і структур. У виставці суттєвим є зв’язок з архітектурою, власне, із будівлею, яка руйнується, втрачає свою першочергову форму й свій зовнішній вигляд, котрі водночас стають основою для продукування нових форм і смислів. Завдяки ним будівля отримує нових значень та продовжує своє існування у трансформованому вигляді.

Виставка складається із декількох об'єктів, в основі кожного з яких — ключовий графічний знак, створений на основі візуальних спостережень і видозмінений художницею. Редукуючи будівлю до графічного знаку, згодом Альона деконструє його, піддаючи різним трансформаціям: розбиває на окремі елементи і створює власний алфавіт, який анімує; багатошарово накладає один на один, створюючи тим самим абстрактні композиції й розчиняючи елементи один в одному. Отримані форми художниця реалізує у різних техніках і матеріалах (відео, шовкографія, друк на тканині тощо), виявляючи їхню специфічну природу.

В основі виставки лежить ідея вправ з композиції і дизайну, котрі віднадходять нове тлумачення і середовище проживання у виставковому просторі. Досліджуючи символічну природу шрифта на базі спостереження і аналізу Театру на воді, своєю виставкою Альона передає особливий емоційний стан від будівлі, тим самим стверджуючи присутність шрифта у соціальному житті.

Альона Соломадіна — дизайнерка та дослідниця, яка активно співпрацює з різними українськими і міжнародними культурними інституціями.

Закінчила Харківську державну академію дизайну та мистецтв. 2019 року разом з Уляною Биченковою та Нікою Кудіновою (У, Н, А колектив) виступила авторкою-упорядницею дебютної книги «Знак. Українські товарні знаки 1960-80-х років». Соломадіна працює з різними художніми медіа, досліджує теми графічного спадку, формотворення, працює над оформленням книг.

Індивідуальна резиденція дизайнерки - частина Програми резиденцій галереї Артсвіт, яка реалізується за підтримки Українського культурного фонду».

Открытие выставки состоится 9 сентября в 19.00. Выставка будет открыта до 23 октября, вход на нее – свободный.

Напомним, что галерея «Артсвит» теперь работает по адресу Крутогорный спуск, 21.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте