Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
02:45

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепропетровском художественном музее открыли новую выставку

|«« «« »» »»|

Она посвящена 100-летию Харьковской государственной Академии дизайна и искусств, выпускниками которой становились многие известные художники, дизайнеры и скульпторы нашего города.

Искусствоведы давно говорят о «харьковской школе живописи», которая во многом сформирована благодаря этому высшему учебному заведению, его традициям и выпускникам. Харьковскую школу традиций живописи и графики отличают новаторские поиски в ретроспективе украинского и мирового искусства, самобытность и яркий стиль.

Новая выставка Днепропетровского художественного музея представляет живопись, графику и скульптуры выпускников Харьковской академии из фондов нашего музея.

О выставке в Днепропетровском художественном музее сообщают следующее:

«Столітня історія становлення, розвитку та численних трансформацій цього славетного навчального закладу художньо-промислової освіти в Харкові акумулювала в собі величезний потенціал багатьох поколінь творчої інтелігенції міста: художників, дизайнерів, теоретиків і практиків мистецтва, викладачів та студентства.

Мистецький потенціал Харкова як промислового міста формувався у творчій взаємодії двох напрямків: експресії художнього пошуку та логіки технічних інновацій. З роками це відбилося у монолітній та звучній абревіатурі ХУДПРОМ, що стало не лище скороченною назвою Харківського художньо-промислового інституту — попередника ХДАДМ, а й влучним слоганом та візитівкою Академії як його наступниці. Історія вищу – це сотні і тисячі видатних і скромних імен, десятки кафедр, шкіл та напрямків, які працювали на загальну мету, зміцнювали минуле і сьогодення мистецької освіти.

На сьогодні у складі Дніпропетровської організації Національної спілки художників України 30 митців, які навчалися у цьому харківському вищі. У музейній колекції зберігається низка робіт цих художників – покоління 1960 – початку 2000-х років, які і репрезентуються на цій виставці.

Представлені роботи таких відомих дніпропетровських художників: Георгія Невечері, Гарніка Хачатряна, Тетяни Корольової-Павлової, Василя Коркішка, Андрія Зубенка, Вячеслава Юрченка, Тетяни та Станіслава Юшкових, Олександра Нем’ятого, Олександра Висоцького, Володимира Бузмакова, Андрія Соколенка, Тетяни Охріменко.

Окрім музейних експонатів ми представляємо твори з власних добірок художників Миколи Корольова, Лани Королєвської, Павла та Валентини Мельнікових, Тараса Пікуша, Оксани Папушнікової, Івана Коваленка».

Выставка будет открыта до 3 октября.

Фото – Александр Ярошенко.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте