Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
10:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Красногвардійський районний суд Дніпропетровська виніс вирок п’ятьом чоловікам, які вербували і експлуатували людей під виглядом соціальної допомоги.

Красногвардійський районний суд Дніпропетровська виніс вирок п’ятьом чоловікам, які вербували і експлуатували людей під виглядом соціальної допомоги.

Красногвардійський районний суд Дніпропетровська виніс вирок п’ятьом чоловікам, які вербували і експлуатували людей під виглядом соціальної допомоги.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 21 липня.

Зловмисники зареєстрували громадське організацію «Добре серце», орендували будинки, підшукували осіб, з числа соціально незахищених, безхатченків і пропонувати їм проживання та реабілітації від алкогольної чи наркотичної залежності. У подальшому людей використовували для трудової експлуатації — будівельних робіт чи прибирання. Дохід від роботи невільників організатори присвоювали.

Був орендований двоповерховий будинок площею 330 кв. м., огороджений з усіх сторін парканом, ворота та двері якого обладнані навісними замками, вікна з решітками. На момент обшуку в будинку перебувало 39 осіб.

Людям забороняли залишати територію будинку, не давали спілкуватися по телефону з родичами. Також із метою придушення волі до опору щоденно на тривалий час організовувалися проповіді та молитви.

Злочинна група функціонувала з жовтня 2019 по 25 серпня 2020 року, коли її викрили співробітники правоохоронних органів.

У суді п’ятеро обвинувачених вину визнали і підтвердили всі інкриміновані їм обставини.

Дев’ятеро потерпілих передали до суду заяви, що не мають претензій до обвинувачених і згодні, щоб покарання визначили на розсуд суду.

Лідера групи, який неодноразово судимий, засудили до 8 років позбавлення волі. Інші четверо до кримінальної відповідальності притягувалися вперше і отримали умовні строки — по 5 років позбавлення волі зі звільненням із випробуванням на 3 роки.

У серпні минулого року поліція повідомляла, що на Дніпропетровщині затримано дев’ять спільників, які вербували та утримували у рабстві людей із соціально незахищених верств.

У “реабілітаційних центрах” провели 13 обшуків. Від трудової експлуатації вдалося звільнити 172 людини.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


***  (03.08.21 06:58): Прописная истина: сколько волка ни корми, а он все в лес смотрит. И дом был, и молитва, и трудились, думаю, не больше, чем кто-либо вне этого центра... Но! Романтика дорог и мусорных баков в союзе с зелёным змием победили. Відповісти | З цитатою
Маргиналка Света  (02.08.21 22:01): Так у них был дом, а теперь снова на улицу? Відповісти | З цитатою
Синяя птица  (02.08.21 14:48): И тудой попадают не только бездомные.. многих определяют в подобные заведения уставшие от этой тунеядствующей чвани очень даже близкие родственники.. Відповісти | З цитатою
Я не поняла..  (02.08.21 14:45): Каким родственникам могут позвонить бездомные,- тем, шо их выгнали на улицу или таким жэ ш бездомным? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті