Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
09:49

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре на Парусе сносят стены и замуровывают окна

В Днепре на Парусе сносят стены и замуровывают окна

Жильцов пугают и возмущают работы, проводимые без их согласия в ОСМД.

В редакцию Городского сайта обратились представители правления ОСМД «Мониторная, 7» (жилмассив Парус) со следующим тревожным сигналом:

«Правление ОСББ "Мониторная 7" просит вас помочь остановить реконструкцию нежилого помещения по адресу г. Днепр, ул. Мониторная, д. 7, помещение 1А, которая производится, несмотря на протесты совладельцев ОСМД.

Зампредседателя ОСМД Лузин В.Ю.».

Выяснилось, что собственник одного из помещений в этом жилом доме решил провести его реконструкцию, снося при этом стены. Как сообщается на сайте самого ОСМД, еще в апреле владелец этого помещения получил разрешение на его реконструкцию с отдельным входом и перепланировкой. Но жильцы не предполагали, что реконструкция будет проводиться со сносом несущих стен. Это крайне тревожит людей!

Вот что об этой ситуации рассказывает Суспільне Дніпро:

«Мешканці будинку на вулиці Моніторній у Дніпрі проти реконструкції одного з нежитлових приміщень будівлі. За їхніми словами, власник приміщення не погодив із ними проведення робіт та почав різати тримальну стіну.

У першому корпусі на вулиці Моніторна, 7 тривають роботи. За словами мешканців, власник нежитлового приміщення на першому поверсі проводить його реконструкцію всупереч рішенню ОСББ. Таїсія Клименко мешкає тут вже більше тридцяти років і боїться, що така реконструкція призведе до руйнувань:

«Зруйнована уся ізоляція між поверхами, двері просаджуються. Ми через це боїмося. І боїмося, що одного дня ця капітальна стіна впаде».
Голова ОСББ Анатолій Новик попередив власника приміщення, що йому необхідно отримати дозвіл мешканців будинку. Однак той, за словами Анатолія Новика, почав готувати документи на реконструкцію без згоди співвласників:

«Дізнавшись про це, ми 29 квітня цього року зібрали підписи власників нашого об'єднання про те, що ми проти проведення реконструкції. Він, послухавши і нічого не відповівши, мовчки почав проводити реконструкцію. А саме, роботи по створенню прорізів у зовнішній стіні будинку: під велике вікно отвір і вузенький отвір під двері».
Анатолій Новик демонструє ескізний проєкт реконструкції:

«Пандус для людей з інвалідністю виходить прямо під двері нашого під'їзду».
Мешканка будинку Яна Хіхловська таке розташування вважає небезпечним:

«Відкриваються двері, з тієї сторони люди з інвалідністю їдуть. І все, це зіткнення».
Адвокат Вячеслав Шестіріков каже, якщо форма або призначення об'єкта змінюються, для його реконструкції необхідно виконати певні умови:

«Існує відповідний наказ Мінрегіонбуду, який з 2017 року встановив, що необхідно отримувати містобудівні умови та обмеження для проєктування. Виходячи з них, проєктант буде готувати, розробляти проєкт такої реконструкції. Очевидно, що даний об'єкт змінює своє функціональне призначення».
Крім того, навіть за наявності відповідних документів необхідно отримати згоду співвласників будинку.

«У цій будівлі без згоди співвласників проводяться роботи, зокрема вирізаються частини несучих стін, то це в даному випадку і є псування несучих конструкцій. Вони входять до спільного майна співвласників будинку», - заявляє адвокат.
Голова ОСББ зателефонував представникові власника приміщення, але той не відповів. Пізніше ми самі намагалися з ним зв’язатися, проте марно. Суспільне Дніпро готове озвучити позицію всіх сторін, для цього можна зв’язатися із нами у зручний спосіб».

А тем временем Богдан Панов в соседнем доме на ул. Мониторная, 2 обнаружил не менее удивительный пример «реконструкции» квартиры на первом этаже. В ней все окна заложили кирпичом.

Сообщая об этом, Богдан Панов недоумевает:

«Это никак не регламентируется законом? Ну, там нормы строительные, дизайн-код.

Или, если моё, то делаю, что хочу? Хоть кирпичами закрою весь свой первый этаж?!».

Очевидно, собственники помещения решили обустроить в нем ну очень секретный центр услуг или магазин.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


?  (26.07.21 12:33): у вас там что, аномально жаркая зона и все перегрелись? заняться нечем? - у вас аллея туй сохнет, лучше бы полили. Или свалку стихийную возле косы убрали.
Кричите про благоустройство и дизайн-коды? Давайте, пусть едут! Давно пора!
Кондиционеры и спутниковые антенны на внешних фасадах ставить запрещено - выписать штрафы и демонтировать.
Утепление без проекта и без согласования по дизайн-коду запрещено - оборвать утепление, наложить штрафы, и содрать денег за восстановительные работы стен.
Лоджии застеклены и каждый на что гаразд? - штрафы на несоответствие дизайн-коду, демонтаж и пересчет отопления с учетом остекления (застекленная лоджия практически приравнивается в жилой отапливаемой площади)
Вот тогда, может, приведут вас в чувство. А то делают окно - плохо, закладывают окно - плохо. Это вероятно от того, что у кого-то много нерастраченной энергии и дури
Ответить | С цитатой
оскал падлы  (26.07.21 11:42): Замуровывают окна, значит казино будет. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте