Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
11:54

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

СК «Днепр-1» вышел из отпуска обескровленным, но радостным

СК «Днепр-1» вышел из отпуска обескровленным, но радостным

Команда начала подготовку к новому сезону, потеряв целый ряд ведущих игроков. Но главный тренер и почетный президент клуба не теряют оптимизма…

Вчера игроки и тренеры СК после отпуска собрались на базе клуба в Приднепровске. Команда тепло приветствовала пока единственного новичка – прекрасно известного по выступлениям в ФК «Днепр» полузащитника Валерия Лучкевича. Настроение в команде после отпуска – прекрасное.

Увы, потерь в команде – гораздо больше. «Днепр-1» покинули перешедший в Турцию Дуглас (о чем вчера сообщал Городской сайт), Лукас Тейлор (ушел в греческий ПАОК). Кроме того, ушли арендованные Сергей Булеца (он в луганской «Заре»), Марио Чуже (вернулся в родную Хорватию), Владислав Дубинчак, Даниил Игнатенко. В СК рассчитывают, что кто-то из них может вернуться в Днепр.

Кроме того, с командой тренируется еще один потенциальный новичок – 22-летний хорватский полузащитник Невен Джурасек. Перспективы заключения с ним аренды или постоянного контракта в клубе пока не комментируют.

Зато официальный сайт СК «Днепр-1» порадовал достаточно оптимистическими интервью главного тренера спортклуба Игора Йовичевича и почетного президента СК Юрия Березы.

В интервью сайту СК наставник клуба рассказал о следующем.

«— Перший день завжди мотиваційний – ми з ентузіазмом підходимо до роботи. Місяць відпочили, проаналізували, зробили висновки щодо минулого сезону. Можемо його розділити на дві частини: перша була дуже важкою і, якщо чесно, провальною, а друга виявилася вдалішою. На її підставі можемо думати, що й наступний сезон буде хорошим. Ми спланували тренувальний процес на 6 тижнів, буде багато плідної роботи, яка має дати імпульс, аби ми могли боротися за найвищі цілі.

— Цілі визначаться після остаточної комплектації команди?

— Перші дні йдуть втягуючі і щодо тренувального процесу, і щодо комплектації. Ми працюємо над цим дуже інтенсивно. Це футбольний закон, футбольне життя: деякі футболісти пішли, тому що отримали пропозиції, від яких не могли відмовитися. І ми не маємо права їх за це засуджувати. Маємо лише радіти, що «Дніпро-1» допомагає футболістам зростати та розвиватися, що клуби з добрих європейських ліг цікавляться ними. Наступним кроком, на мою думку, має бути, щоб футболісти, які вийшли у нас на певний рівень, залишалися б в клубі та досягали наших цілей. Це є один з процесів зростання клубу. Робота не є даремною, адже дає імідж нашому клубу. Інші дивляться нашу команду, нашу роботу – і були позитивні відгуки. Утім, повторюся, хотілося б, щоб врешті-решт гравці залишалися у клубі і допомагали досягати наших цілей, пов’язаних з єврокубками.

— Команда вже підписала Лучкевича, також розпочав тренування Джурасек. Як охарактеризуєте цих гравців?

— Думаю, все чудово знають, що собою являє Лучкевич. Особисто я його добре знаю. Пам’ятаю, як він грав за ФК «Дніпро» у Лізі Європи, потім – в «Олександрії». Знаю, як проти нього противно грати, який характер він має – саме той, який йде нашій команді на користь. Такі футболісти мені подобаються: непоступливі, які б’ються з першої до останньої хвилини, мають переможний характер. Обожнюю таких. Він може закрити позицію Тейлора, який поїхав до ПАОКа, наскільки я знаю.

Невена Джурасека я тренував у перший рік роботи в дублі «Динамо» Загреб – до речі, разом з Чуже. Він був одним з перших, хто пішов в оренду у вищу хорватську лігу. Він вже має понад 70 матчів на цьому рівні. Якщо Чуже має 70 матчів у першій лізі, то він – у вищій. Джурасек добре працює з м’ячем, має переможний характер, хорошу голову та є командним гравцем. Він створить конкуренцію і Ді Франко, і Піхальонку, і Когуту, тож дасть великий плюс команді. І як Чуже, він – золотий пацан.

Ми ще не доукомплектовані. Маємо трохи почекати, адже є футболісти, що належать іншим клубам. Як, наприклад, Дубінчак – є шанс, щоб він повернувся до нас. Він зіграв майже усі матчі в основі і продемонстрував, що є серйозним захисником, якого я дуже поважаю. І таких випадків декілька.

— Які контрольні матчі заплановані під час підготовки до сезону?

— Перша гра відбудеться з «Ворсклою», потім може бути гра з «Металістом 1925», «Олександрією», «Альянсом», «Зорею» та «Колосом». Спаринги серйозні, які мають показати рівень, де ми перебуваємо на певних етапах підготовки. Після цих матчів маємо зробити висновки. Ми маємо план роботи – що хочемо відпрацювати в обороні, в атаці, у перехідних моментах, як психологічно реагувати на негативний результат, як протистояти пресингу, низькому блоку, позиційній атаці. Запланована робота над багатьма аспектами. Футболістам, які вже звикли до нашої інтенсивної роботи, буде легше це сприймати, а новачки ще мають зрозуміти мій футбольний словник».

В чудесном настроении пребывает и почетный президент СК Юрий Береза. Но о перспективах сезона пока говорит туманно и осторожно:

«- Настрій чудовий! Можу сказати, що трансферна робота ще не закінчилася. Вона триває. Гадаю, найближчим часом будуть новини, і команда сформується остаточно.

І ще одне. На жаль, минулі два роки ми не підтримали традиції, які були закладені у другій та першій лігах. Ми це виправимо, і, думаю, робота над помилками буде досить ефективною – зустрінемось в гостях у президента.

— Ви вже поспілкувалися з тренерами та гравцями. Що сказали їм, що, вони, можливо, пообіцяли?

— Ні, ані обіцянок, ані серйозної розмови ще не було. Головне, що всі живі-здорові. Це зараз одне з найголовніших питань. Обговорили календар – вважаємо, він непоганий для нас. Також підтримуємо збірну, тим більше там є наш представник. Чекаємо, коли він вийде та заб’є дебютний гол за збірну України. Але основне завдання – підготовка до нового чемпіонату. У першому сезоні в Прем’єр-лізі намагалися досягти чогось більшого, але не вдалося. Потім була зміна тренера, провальне перше коло та успішне друге. І зараз завдання – підготуватись до першого матчу, аби виходити та вигравати. Кожний матч буде, як останній.

— Чи варто чекати конкретних завдань на сезон?

— Вони будуть, але сформуємо їх лише після того, як підпишемо тих гравців, яких бажає тренерський штаб. Якщо в нас все вийде, будуть завдання. Цього року вони будуть поставлені».

Напомним, что предстоящий сезон (который стартует 25 июля, о чем сообщал Городской сайт) станет для «Днепра-1» уже третьим в премьер-лиге. Перед стартом предыдущих чемпионатов команде ставилась задача пробиться в еврокубки. Но пока международные матчи в Днепр упорно не хотят возвращаться…

Фото – СК «Днепр-1».





Gorod.dp.ua на Facebook.


Не "патриот" - не идиот  (18.06.21 12:11): Такой "серьёзный" клуб, что все из него разбегаются. Ответить | С цитатой
Иван  (17.06.21 15:16): Стрёмно как-то, костяк команды ушел, перспективы туманные... Ответить | С цитатой
Саша  (17.06.21 12:56): Классика жанра. Кто второй вратарь? Кто в пару к Логинова (Сваток на подхвате)? В опоре ещё одного чистого разрушителя? С лева вместо Дубинчака кто? В нападении минус два в плюсах ноль? Про защиту вообще молчу. Не команда а сказка. Про молодых ещё на год старше а на выходе ни кого толкового Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (6)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте