Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
12:18

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепровском Доме искусств ожил голос памяти

В Днепровском Доме искусств ожил голос памяти

«Памяти нашей голос живой» - так называется проходящий в Доме искусств (ул. Философская, 23) фестиваль-реквием, посвященный памяти погибших и репрессированных нацистами в ХХ-м веке.

Этот фестиваль-реквием стартовал вчера, 2 июня, и продолжится сегодня. В память о погибших и репрессированных творческие коллективы Днепра представляют выступления в десяти номинациях. Вот что об этом сообщает журналист Валентина Орлова:

«Співочий гурт "Калина" з міста Кам'янського розпочав свій зворушливий виступ "Молитвою за Калнишевського", останнього кошового отамана,що понад 25 років провів в ув'язненні на Соловках, молився за Україну та вірив у її свободу. На честь нього,до речі, названо всесвітньовідоме село Петриківку, що ніколи не було закріпаченим. Зараз воно відоме мистецтвом петриківського розпису , він занесений ЮНЕСКО до репрезентативного переліку нематеріальної спадщини людства.

Упродовж фестивалю, що триватиме 2 та 3 червня, глядачі почують і розповіді про діячів-ветеренів , що пережили ув'язнення, але своїм життям подавали приклад мужності, нездоланної віри у перемогу та добро. Організатори фестивалю - Громадська організація Дніпропетровського обласного відділення Української спілки в'язнів-жертв нацизму за підтримки Департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Кращі колективи та виконавці,серед яких чимало молоді, за рішенням авторитетного журі, будуть відзначені.

Запрошуємо вcіх на концерти цього патріотичного фестивалю!».

Вход на мероприятие – свободный.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте