Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
17:11

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Сегодня в Днепре стартует детский арт-фестиваль

Сегодня в Днепре стартует детский арт-фестиваль

Приуроченный к Международному дню защиты детей (отмечаемому 1 июня), арт-фестиваль «Мечты моего детства» традиционно пройдет в Днепровском Доме искусств (ул. Философская, 23).

Тема детей и детского творчества всегда была особенной в программе работы Дома искусств. Кстати, это учреждение культуры в этом году отмечает свое 10-летие, и детский арт-фестиваль продолжает серию мероприятий, посвященных данному юбилею.

Такой фестиваль детского творчества проводится фактически с года создания Дома искусств. Мероприятие объединяет сотни детей, занимающихся творчеством самых разных направлений. К началу фестиваля открывается и большая выставка картин, созданных юными художниками. Она будет демонстрироваться в Доме искусств до 15 июля.

А сам фестиваль начнется в Доме искусств сегодня, 1 июня, в 11.30. Вот что об этом рассказала его арт-директор Валентина Слобода:

«1 червня, у перший день літа, відзначається Міжнародний день захисту дітей. Щороку Будинок мистецтв з нагоди цього свята проводить арт-фестиваль «Мрії мого дитинства».

У програмі свята цьогорічного ювілейного для нашого Будинку мистецтв року – виступи юних талантів, творчі конкурси, малюнок на асфальті, пленер вихованців студій образотворчого мистецтва, книжкова виставка «Дитячі книги-ювіляри 2021», перегляд мультфільму «Чиполліно» до 60-річчя з дня створення стрічки та 70 – річчя від дня виходу книги Джанні Родарі. ПОЧАТОК об 11.30.

А основною подією фестивалю стане відкриття регіональної виставки дитячого малюнку на тему «Мрії мого дитинства».

Дитячий малюнок усі 10 років існування нашого Будинку мистецтв привертав і продовжує привертати нашу увагу своєю щирістю, безпосередністю, позитивом та відкритістю. До експозиції відібрано 274 творчі роботи юних художників із 15 організацій, де діти опановують ази образотворчого мистецтва: вихованців студій образотворчого мистецтва, художніх класів позашкільних закладів, художніх шкіл та шкіл мистецтв Дніпра.

Незважаючи на те, що представлені малюнки виконані дітьми різного віку та різного рівня художньої підготовки, їм притаманний оригінальний творчий підхід і фантазія. В експозиції представлені малюнки олівцями, аквареллю, гуашшю, пастеллю, сангіною, тушшю. Яскраві мажорні фарби в оригінальних сюжетних малюнках, портретах, пейзажах, натюрмортах, ілюстраціях до казок - ще одне свідчення талантів юних та майстерності дорослих, які з ними працюють.

Ця прекрасна виставка є подарунком до нашого ювілею і продовжує серію заходів, присвячених 10-річчю створення Будинку мистецтв у Дніпрі.

Виставка працюватиме до 15 липня щодня з 10.00 у великій і малій виставкових залах Будинку мистецтв. ЗАПРОШУЄМО помилуватися творчістю юних художників!».

Если дождь к началу фестиваля не прекратится, все мероприятия пройдут под крышей гостеприимного Дома искусств.









Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте