Переважно хворіють діти віком до двох років, у дорослих реєструються випадки сальмонельозу та дизентерії.
Значно збільшилася у червні-липні кількість хворих на харчові токсоінфекції, збудниками яких є гемолітичні стафілококи. Захворювання у більшості випадків спровоковані вживанням овоче-м'ясних салатів з використанням майонезу, а також кондитерських виробів.
Лабораторні дослідження низки молочних виробів виявляють відхилення від ДСТу з бактеріологічного показника до 5%, при цьому бактеріологічна забрудненість солодких сирків сягає 12%.
Санепідслужбою у місті проводиться вибірковий моніторинг за вмістом нітратів в овочевих культурах, що реалізуються на ринках міста. Станом на липень досліджено 158 проб овочів (цибуля, редис, томати, морква, капуста, буряк). При цьому у 12% досліджених проб буряку та 3,4% проб ранньої капусти вміст нітратів та нітритів перевищував встановлену норму.
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |