Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
14:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпрянин Аркадій Мількін колекціонує радянські фотоапарати

Дніпрянин Аркадій Мількін колекціонує радянські фотоапарати

За майже 20 років у його колекції назбиралось близько сотні екземплярів. Серед них є і камери українського виробництва.

За словами Аркадія Мількіна, він має близько сотні радянських фотоапаратів. Однак є ще багато тих, якими тільки мріє доповнити колекцію.

"Зараз я вистроїв собі таку шкалу фотоапаратів, які я хочу купити. Це фотоапарати з другої половини 80 років. “ФЕД-50”, “Смена-35” і дитячий фотоапарат “Этюд”. Ці фотоапарати зустрічаються досить рідко", — говорить Аркадій Мількін — колекціонер радянських фотоапаратів.
Аркадій каже, збирати радянські камери розпочав ще у 2003 році. Перший фотоапарат знайшов у бабусі в коморі — “ФЕД -2” Харківського виробництва. На нього робив знімки, але з часом їхня якість, розповідає, здалась не досить хорошою, тож, купив ще декілька фотоапаратів. Після десятка камер на домашній полиці, каже Аркадій, зрозумів — це вже колекція.

"Я став завсідником барахолок. Я знав, де, які фотоапарати є, де люди виносять фотоапарати. Де є фотоапарати у перекупів. Я все це знав, бо на той час, коли я починав збирати цю колекцію інтернет ще був не дуже розвинений. Ну, принаймні, у мене його не було", — говорить Аркадій Мількін — колекціонер радянських фотоапаратів.
Дніпровський фотограф Марк Мілов каже, колекція Аркадія — це яскрава вибірка тих фотокамер, якими активно користувались радянські фотолюбителі в період з 60-х по 80-ті роки.

“Смена-6”, я можу сказати, що це моя перша камера. Точніше друга камера, перша була “Смена-8”, вона відрізнялась тим, що ось тут була ручка зворотної перемотки. Я її розібрав і мені потім подарували ще ось таку камеру. У мого однокласника був фотоапарат “Школьник”, а у іншого — “Зоря”. Це був 66-67 рік", — говорить Марк Мілов — фотограф.
Аркадій розповідає, спершу до колекції додавав і фотоапарати іноземних виробників, однак зрозумів, якщо вчасно не обрати вузьку спеціалізацію — екземплярів буде аж занадто багато.

"Якщо ви хочете поставити собі на полиці просто класну штуковину, то вам це може обійтись і в триста гривень, і в 500. Це не дорого. Але коли у вас 100 фотоапаратів по 500 грн, то це вже 50 тисяч. А деякі з них коштують набагато більше", — говорить Аркадій Мількін — колекціонер радянських фотоапаратів.
Марк Мілов розповідає, на той час більшість фотокамер, які вироблялись у радянському союзі були копіями закордонних брендів.

Ось ці ФЕДи — це була копія фотоапаратів “Leica” 30-х років. Найдосконалішою камерою, на мій погляд, в Радянському Союзі були камери “Київ”. Які являти собою достатньо точні копії фотоапаратів “Contax”, завод яких був вивезений в якості репарації після війни. Нині, продовжує фотограф, радянські фотоапарати теж набули популярності. Існують спеціальні магазини, де можна знайти все для зйомки на плівку, а також всі необхідні матеріали та інструменти для роботи з плівковою фотографією.





Gorod.dp.ua на Facebook.


Александр  (19.04.21 23:40): Фотоаппарат "Этюд". Этим фотоаппаратом я снимал в первой половине 70-х. Відповісти | З цитатою
ЮРИЙ.  (19.04.21 20:59): Я за 2 года собрал 130 каммер и тоже есть куда стремитса! Відповісти | З цитатою
1  (19.04.21 12:56): Кто бы сомневался, чио они были копией нормальных. Вот только зачем на них снимать, если доступны оригиналы? Ради мазохизма разве что. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті