Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
21:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Співає без жодного звуку

Співати без жодного звуку навчилася Анастасія Данилова з Дніпропетровська. Дівчина із серйозними вадами слуху виконує пісні жестами. Проте стати зіркою естради Настя навіть не мріє. Свого батька вона не знає. А мати позбавили батьківських прав через пияцтво. Дівчина намагається опанувати професію, яка б не дала їй померти з голоду. Безсловесні пісні вона залишає собі лише для розваги. Концерти Настя Данилова влаштовує раз на кілька місяців. Саме стільки часу їй потрібно, аби вивчити одну пісню.

Анастасія Данилова, глухоніма співачка:
“Я спочатку слухаю музику. Якщо вона підходить до мого душевного настрою, я починаю її довго вивчати й вивчати жести. Трошки чую. Трішечки - трішечки в навушники”.

Глядачі – в захваті. Більшість з однокурсників Насті – глухонімі. Завдяки її виступам вони нарешті розуміють, про що йдеться в популярних піснях. Співачка шкодує, що репертуар у неї небагатий. Від довгих репетицій німіють руки не тільки в Насті, а й у її тлумача.

Віра Гаєва, сурдоперекладач: “Треба вивчити текст спочатку. Вона не завжди розуміє самий сюжет. Треба їй розказати про почуття. Потім доробити кожний жест, щоб він з музикою склався разом”. Відразу після імпровізованих концертів Настя починає працювати. Її спеціальність – різьбяр по дереву. Дівчина тренується кілька годин на день. Вона каже: окрім себе, їй немає на кого сподіватися.

Анастасія Данилова, глухоніма співачка: “Я мрію, що це буде моя майбутня професія. В мене дуже велике бажання до цього. Дерево – воно мўяке, тепле, воно живе. Дуже хороша енергія йде до мене від дерева”.

ЇЇ вчитель Олександр Бережний – теж глухонімий. Він самотужки навчився різьбярству, а тепер допомагає іншим інвалідам. Майстер запевняє: Настя прославиться на все місто. Руки в неї золоті. Олександр Бережний, викладач гончарного мистецтва (сидит за столом, говорит жестами, а переводчик озвучивает):

Если хороший специалист, то можно заработать очень много денег и семью кормить свободно. Потому что любая ручная работа ценится хорошо». Анастасія Данилова зараз шукає нову пісню. Кілька місяців – і вона порадує своїх друзів ще одним безсловесним хітом. Дівчина запевняє: різьбярний цех – набагато кращий за будь-яку світову сцену.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте