Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 18 апреля 2024
10:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Арсеній Яценюк про вирішення владою тарифного питання: Вони пропонують відмінити силу земного тяжіння

Арсеній Яценюк про вирішення владою тарифного питання: Вони пропонують відмінити силу земного тяжіння

Арсеній Яценюк вважає, що існує небезпека відкату від реформ, які втілювалися з 2014 року, аби Україна стала фінансово, економічно, бюджетно і енергетично незалежна.

В інтерв’ю Радіо НВ 15 січня прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк прокоментував заяви про так званих вільних посередників Росії, в яких влада планує закуповувати газ. Він зазначив, що перше рішення в цьому напрямку в минулому році було дозволити закуповувати електричну енергію в Білорусі, а по факту – російську електроенергію.

«Вони ухвалили закон, відмовилися від того, що Україна купує електроенергію тільки в учасників Енергетичного співтовариства. Російську хотіли пустити, але піднялися протести. Вони пустили білоруську, яка по факту є російською», - наголосив Арсеній Яценюк.

Тепер, за його словами, влада намагається запустити російський газ на територію України: «Вони знову хочуть посадити Україну в російську газову камеру. Історія про так звані російські компанії, які можуть постачати газ на територію України, - це вищого ступеню брехня. Скажіть мені, будь ласка, які є незалежні енергетичні компанії в Російській Федерації? Як вони називаються? Всі ці компанії прямо чи опосередковано під контролем Кремля».

Коментуючи пропозицію влади з 1 лютого обмежити ціну на газ для «вразливих» споживачів рівнем «хаб мінус» з додаванням певної граничної націнки постачальників, Арсеній Яценюк зазначив: «Вони пропонують щось на кшталт того, аби відмінити силу земного тяжіння. Або щоби 2+2 давало в результаті не чотири, а вигадати якийсь коефіцієнт, щоби 2+2 було три. Але від цього все одно 2+2 не три, а чотири».

«Тобто, якщо вони будують економіку, яка не має нічого спільного з ринком, то вони тут вкрай успішні. Вони завалять все, що ми робили протягом 5 років, коли країна стала фінансово, економічно, бюджетно і енергетично і стабільна, і незалежна», – зазначив лідер НФ.

Він нагадав 2014 рік, коли «Нафтогаз», який продавав газ в 6 разів дешевше від ринкової вартості, фактично став банкрутом. «Банкрутство «Нафтогазу» могло привести до того, що Росія за борги за поставлений газ могла просто захопити «Нафтогаз» і стати власницею як української газотранспортної системи, так і найбільшої української нафтовидобувної компанії. Тоді дефіцит «Нафтогазу» був 100 мільярдів гривень - майже 10 мільярдів доларів США».

«Я звернувся тоді до України, українцям відверто сказав: ми так більше жити не будемо, нам необхідно йти по шляху ринкової реформи енергетичного сектора. І ця ринкова реформа дала результат. «Нафтогаз» перестав бути збитковим. Ми виграли суд у російського «Газпрому» на 5 мільярдів доларів. Ми відмовилися від російської газової залежності… Залежності від того, включить Путін газ чи ні. Ми передбачили інститут субсидій для тих верств населення, які не можуть оплатити ринкову вартість газу. Близько 60% громадян України отримували фінансову допомогу від держави», - зазначив він.

«Зараз чинна влада і український уряд – їх можна назвати уряд радянської соціалістичної республіки. Тому що все, до чого ми йшли - до енергетичної незалежності, до якої ми й прийшли, - знищено урядовим рішенням і пропозицією сьогоднішньої влади про введення державного регулювання цін на газ. Вони будують неринкову радянську економіку», - наголосив Арсеній Яценюк.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (9)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (5)

•  У Дніпрі різко впала ціна на ранню полуницю (5)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте