Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
13:40

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Дніпровський космічний турнір збере учасників з усієї України

Дніпровський космічний турнір збере учасників з усієї України

21 листопада 2020 у Дніпрі відбудеться п'ятий всеукраїнський турнір ракетно-космічних інновацій Star Track. Переможці турніру отримають грошову винагороду на розвиток власних проєктів – призовий фонд Star Track складає 25 000 грн. Крім того, кращі проєкти отримають подальшу підтримку менторів лабораторії космічних технологій та можливість втілити проєкт на базі Інжинірингової школи Noosphere.

Star Track – єдиний в Україні захід, який залучає як студентів профільних вишів, так і ентузіастів космічних технологій з усієї України. Головне – бажання розробити і презентувати проєкти, пов’язані з космічними технологіями.  На Star Track будуть представлені розробки дослідницьких ракетних комплексів та супутників, науково-дослідні та освітні експерименти для суборбітальних ракет-носіїв. Також учасники турніру працюють над створенням нових матеріалів та технологій для аерокосмічної техніки. Конкурсні роботи учасників мають бути спрямовані на вирішення реальних потреб авіакосмічного ринку та відповідати філософії NewSpace (рух за космос без державної монополії).

Перший Star Track відбувся ще 2017 року. Зазвичай турнір збирає десятки молодих інженерів, студентів та науковців у стінах Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Цього року подія відбудеться онлайн.

Star Track зарекомендував себе як захід, що не тільки об'єднує однодумців, але й надає реальні можливості талановитим українським студентам, молодим науковцям, фахівцям аерокосмічних технологій та суміжних напрямів інженерії. Також турнір неодноразово підтверджував статус Дніпра як космічного центру країни – проєкти з Дніпропетровщини щорічно демонструють високий рівень і здобувають призові місця. На турнірах минулих років перемагали: ракета-носій для CubeSat від команди DniproSkyLab, проєкт юного винахідника дніпрянина Кирила Благодарова (на момент перемоги хлопцю виповнилося всього 10 років!). Команда Кирила представляла такі розробки: "CleanLeo" – апарат для видалення космічного сміття на низьких навколоземних орбітах, та "CleanGeo" – апарат для сервісного обслуговування супутників на геостаціонарній орбіті.

Цього року у Star Track 5 братимуть участь 18 команд, 6 з яких представлятимуть Дніпро.  Є також учасники з Києва, Харкова, Львова, Черкас, Бердичева, Чернівців.

Захід проходить за підтримки ГО «Асоціація Noosphere» та її засновника доктора економічних наук, міжнародного підприємця і мецената Максима Валерійовича Полякова. Noosphere щорічно підтримує ініціативи, які популяризують науку та заохочують молодих інженерів України до створення сучасних високотехнологічних проєктів, у тому числі космічного спрямування.

«Аерокосмічні технології є квінтесенцією багатьох галузей наук, техніки та технологій. На космічні розробки варто дивитися як на енергію, що живить передові наукові дослідження. Ракетобудування та освоєння космосу – це відправний пункт для сучасних досліджень з фізики, математики, науки про нові матеріали, термодинаміки, навіть біології, економіки й багатьох інших напрямків наукової діяльності людства»  — говорить Макс Поляков.

Організатори турніру: ГО «Асоціація Noosphere», Noosphere Engineering School. Співорганізатори: Firefly Aerospace Ukraine LLC, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара, Національний центр аерокосмічної освіти молоді імені О.М. Макарова.

Сайт турніру — https://startrack.academy/

Для довідки:

Інжинірингова школа Noosphere (або Noosphere Engineering School) – це спільний проєкт «Асоціації Noosphere» та провідних вишів України, мета якого – популяризувати інженерну освіту та створити в Україні екосистему для розвитку високотехнологічних студентських стартапів.

Науково-технічні лабораторії Інжинірингової школи відкриті в провідних ЗВО України: у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара, у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, у Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" та в інших. Серед найбільш успішних розробок, реалізованих на базі Noosphere Engineering School – мобільний додаток "My Pol", система автоматизованого управління вогнем артилерії "ArtOS", проєкт "Студентська ракета". 

https://noosphereengineering.com

ГО «АСОЦІАЦІЯ НООСФЕРА» – некомерційна громадська організація, яка популяризує наукові дослідження та науковий підхід. Місія організації – стимулювати й підтримувати наукові відкриття, сприяти поширенню і впровадженню в життя наукових знань, а також розвивати інтерес суспільства і бізнесу до науки. Серед ініціатив «Ноосфери» – комплекс дослідницьких лабораторій Noosphere Engineering School, Dual Centre Space, конкурс інженерних стартапів Vernadsky Challenge, реновація парку імені Юрія Гагаріна в Дніпрі та дніпровського планетарію, та ін.

https://noosphereglobal.com

PR-координатор організаторів турніру 

Тетяна Єременко, [email protected]

+38 099 232 79 97

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте