Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
21:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині відзначили кращих аграріїв

|«« «« »» »»|

Хлібороби і фермери – ті, хто годує Дніпропетровщину і всю країну. Кращих аграріїв регіону відзначили до Дня працівників сільського господарства.

«Професія хлібороба – мабуть, найпочесніша в усі часи. Саме від трудівників полів залежить, чи матимемо що їсти. Обробляти землю та вирощувати хліб – нелегка праця. Я сам цього літа спробував побути комбайнером лише на півгодини і знаю, скільки зусиль докладають аграрії. Дніпропетровщина – у лідерах за збором ранніх зернових культур. І це – заслуга наших фермерів – добрих господарників, і, безумовно, завзятих трактористів та комбайнерів. Їм – наша шана і безмежні слова вдячності», – підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Тракторист Микола Береза із села Панасівка Новомосковського району працює на землі вже 30 років. Робота є завжди. Напередодні зими готує ґрунт під майбутні посіви, навесні – сіє, після – підживлює. Каже, за місяць може удобрити до 2 тис га.

«Народився 20 травня, під знаком Тільця, тож стати землеробом мені було призначено зірками, – всміхається Микола Андрійович. – Найбільшу втіху від роботи отримую, коли бачу кінцевий результат власної праці. Коли збираємо хліб, який добре вродив».

Фермер із села Вишневе Криворізького району Володимир Коробкін – уродженець міста. Але у 21 рік судилося переїхати до села.

«Обрав аграрну справу випадково, так склалася доля. Та згодом втягнувся, і пішло-поїхало. Наразі у нашому господарстві – до 2 тис га землі, – поділився Володимир Георгійович. – Фермерство – достатньо прибутковий бізнес. Наша земля родюча, годує людей і приносить користь суспільству. Наприклад, ми допомагаємо і місцевим школам, лікарням. Загалом намагаємося підтримувати добробут на селі».

Загалом держава відзначила 7-х аграріїв Дніпропетровщини.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанин  (13.11.20 11:41): Надеюсь, лучшим аграриям не придётся вооружаться, чтобы защитить собственный урожай Відповісти | З цитатою
вован  (13.11.20 08:45): Вспомнили о людях села.А было время когда передовикам вручали ордена ,Ленина ,трудового красного знамени,героев соц труда ,вручали ценные подарки в виде автомобиля,, мотоцикла, бытовой техники,выписывали премии .Главное что была работа для всех .Был стимул.Вера в лучшее. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті