Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 05 липня 2024
13:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Орлівщинські дива або як дерибаниться земля на Самарі

Орлівщинські дива або як дерибаниться земля на Самарі
Ми вже писали про те, що Орлівщинську сільську владу експерти відзначають як найкорумпованішу з усіх рад Новомосковщини. Не дарма.

Щоб в цьому переконатися, фактів чекати довго не прийшлось. З нашою редакцією зв’язалися деякі депутати Орлівщинської сільської ради, яким набридло спостерігати за тим, як сільський голова Орлівщини Білий Василь Свиридович просто таки дерибанить землю села-курорта.

Депутати обурені тим, що Василь Свиридович позбавляє їх у праві ознайомлюватися з протоколами сесії сільської ради, а самі протоколи складаються без відома депутатів.

Головний Орлівщинець мотивує відмову тим, що, мовляв, документи знаходяться на вивченні в прокуратурі, хоча фактів направлення зазначених документів до прокуратури надати не може.

Взагалі, виходить ситуація, яка могла б бути смішною, аби не була такою сумною – вже на протязі декількох років у високих кабінетах сільської ради на Куйбишева з’являються рішення депутатів, про які вони, депутати, нічого не знають. А якщо і хочуть дізнатися, то просто таки не можуть.

Двадцять два з двадцяти семи орлівщинських депутатів звернулись до більш ніж двадцяти інстанцій, серед яких районна та обласна прокуратура, обласна та Верховна рада, СБУ, МВС, Департамент державної служби боротьби з економічною злочинністю, Кабінет міністрів України, Президент та інші, з викладом свого бачення на свавілля, що вирує в чудовому краї Новомосковщини.

Окрім виникнення дивних рішень, які приймалися без відома сільських депутатів часто має місто неспівпадання протоколів засідання комісій з самими рішеннями, що приймаються, надання земельних ділянок без відома депутатів, затвердження їх виділення заднім числом.

Депутати нагадують своєму голові Білому Василю Свиридовичу, що все це кваліфікується Кримінальним кодексом України як зловживання владою або службовим становищем, перевищенням влади або службових повноважень та службовим підробленням.

Один з таких прикладів, від земельної ділянки площею 30 гектарів добровільно відмовився один собі громадянин за прізвищем Конторщиков. Депутати проголосували за прийняття даної землі в фонд сільської ради. В липні 2008 року до сільської ради приїхали співробітники СБУ з метою перевірки законності діяльності Орлівщинської сільської ради, зокрема законності операцій із земельним фондом Орлівщинської сільської ради. 25 липня 2008 року була скликана позачергова сесія на якій Василь Свиридович зізнався, що підписав рішення від 16 квітня 2008 року (які депутати не розглядали, а відповідно не голосували) про виділення 119 громадянам земельні ділянки площею 0,25 гектарів кожному для будівництва і обслуговування житлових будинків навіть без зміни цільового призначення землі.

Після чого Голова запропонував скасувати підписане ним рішення. Депутати підтримали пропозицію щодо скасування вищезазначеного рішення. Восени 2008 року депутати сільської ради дізналися, що йде активний продаж вищевказаних 30 гектарів ріллі. Як пізніше виявилось, після від'їзду працівників СБУ, Голова сільської ради поновив скасоване рішення без повідомлення про свої дії депутатів. Таким чином з'явилось нове рішення від 4 липня 2008 року про зміну цільового використання і виділення 119 громадянам земельних ділянок для будівництва і обслуговування житлових будинків. На даний момент на всі 119 ділянок є державні акти на право власності і приблизно половина вже перепродана. Треба зазначити, що вищевказані 30 гектарів знаходяться біля лісу і мають комерційну цінність, так вартість однієї сотки землі становила від 2 до 3 тис. Зелених, тобто загальна сума "справи" наближається до 7 500 000 доларів. В той же час в сільській раді близько 1000 заяв від мешканців села, матеріально-побутові умови яких потребують негайного виділення земельної ділянки для будівництва.

Нерідко у протоколах земельної комісії після проведення сесії без відома членів комісії дивним чином з'являються нові фамілії, до того ж на членів земельної комісії здійснюється тиск, з метою підписання ними нових протоколів з новими або іншими ділянками на виділення у користування, виділення або вибір яких комісією розглянуто не було.

Ще однією проблемою депутатів стало те, що бюджет села Орлівщина вивченню і ознайомленню не надається. Жодного разу засідання бюджетної комісії не проводилося. Головний кошторис села Білий Василь Свиридович "спускає зверху", як колись Бог спускав манну небесну ізраїльському народу в пустелі.

Ще один приклад, взимку 2009 року до сільської ради надійшов пакет заяв від 24 громадян, які просили виділити земельні ділянки площею по 0,25 гектарів кожному для будівництва і обслуговування житлових будинків біля озера "Родино" (історико-культурна перлина Орлівщини). Сесія відмовила у виділенні цих земельних ділянок.

Нещодавно до рук депутатів потрапило рішення Орлівщинської сільської ради від 4 липня 2008 року (зроблене заднім числом) про таки виділення 24 громадянам тих земельних ділянок площею 0,25 гектарів кожному по вулиці Сонячній загальною площею 6 гектарів (жоден з депутатів сільської ради не знає такої вулиці і питання про "нарізання" такої вулиці не піднімалось на жодній з сесій).

Виявилося, що вулиця Сонячна вже з’явилася. І не десь, а саме в історико-культурній частині села, біля озера "Родино".

Депутатами була створена тимчасова комісія з вивчення даних питань і такі депутати, як Бойко М.І., Лужний Ю.І., Носенко С.П. і Качур Н.В. та інші вже поставили свої підписи під поясненнями, які підтверджують, що на сесії Орлівщинської сільської ради не розглядали питання про "нарізку" нових вулиць, на яких з’явилися нові ділянки, та у власність зазначеним особам ділянки не виділяли.

Як з’ясували самі депутати, часто виходить так, що прості люди, від імені яких надходять такі "правильні" і "цілком прийнятні" заяви про виділення земельних ділянок мешкають далеко за Новомосковським районом і навіть не знають, що в них тепер є ділянки в перлині Новомосковщини – Орлівщині. Ото б вони були безмірно раді!

Орлівщинські обранці припускають, що керманич всєя Орлівщини та його ділки брали копії паспортів з баз даних банківських кредитів, кредитів на авто, тощо, складали заяви та підробляли підписи. Київський космонавт Черновецький з його мертвими душами та студентами просто відпочиває!

Все це вказує на одноосібність в керуванні та ненажерливість в апетитах чільника Орлівщини Василя Білого.

А як повідомили на днях деякі засоби масової інформації, голів бюджетної та земельної комісії Орлівщинської сільської ради, відповідно Пузь Василя Івановича та Бондарева Валерія Володимировича дніпропетровські охоронці зловили на хабарі близько 380 тис. доларів. Хоча самі вони стверджували депутатам, що землі ніяким чином не продаються і все це дурниці. Прикрий збіг обставин.

Окремим абзацом ще можна навести приклад продажу за такими ж схемами прийняття рішень сільскою радою Орлівщинської водно-спортивної бази, яка розташована на близько 4 гектарах. Славнозвісна за радянських часів водно-спортивна база розташована в лісі на Самарі, одразу за "горбатим" мостом, її видно з Краснокутянського мосту, але належала вона Орлівщинській сільській раді. Спортивна база налічує в собі саму будівлю водної станції, шість будинків відпочинку, водно-насосну станцію та інші будівлі.

Весь цей комплекс споруд продано без аби-якихось аукціонів за трохи більше ніж 240 тисяч гривень (!) директору дніпропетровського ТОВ "Експерт Консалт Сервіс" Забун Світлані Олександрівні, хоча згідно з висновком про ринкову вартість будівель та споруд водної станції, ринкова вартість об’єкта мала б складати не менше 370 тисяч гривень.

Це товариство з обмеженою відповідальністю пов’язують з колишнім головою правління Новомосковського трубного заводу, нині членом депутатської фракції Партії регіонів у Верховній Раді України, добре відомого в Новомосковську Солошенком Миколою Павловичем.

Для зрівняння, 25 соток приватизованої землі по вулиці Кільцевій люди чомусь здають банку під заставу за 200 тисяч доларів.

Підводячи риску, самі депутати, як вони зазначають, регулярно піддаються нищівній критиці та погрозам зі сторони Білого Василя Свиридовича. Та двадцять два Орлівщинських обранців не мають наміру спокійно й надалі за цим спостерігати та вирішили діяти жорстко – на наступні сесії Орлівщинської сільської ради вони вже запросили медійників, щоб люди самі могли розібратися кого вони обрали своїм головою.

До речі, як нам повідомили, голова сільради зараз перебуває на лікарняному. Що ж, ми йому побажаємо швидкого одужання та як засіб висвітлення неупередженої інформації Новомосковщини залишаємо право за Білим Василем Свиридовичем звернутися до нас та надати своє бачення складної ситуації, що склалася в Орлівщинській сільській раді.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

Славнозвісна за радянських часів водно-спортивна база, розташована в лісі за "горбатим" мостом, фото А.Чарнего

Частина Орлівщини, приблизні межі 79 та 80 лісових кварталів, які одним чудовим рішенням суду були введені в межі села та ще декількома не менш чудовими рішеннями сільської ради були розділені та передані у приватну власність, фото Google Earth
  


Marel  (11.07.11 21:59): That saves me. Thanks for being so seniblse! Відповісти | З цитатою
Очевидец  (22.08.09 14:20): Поражает то,с какой ценичностью и наглостью прокуратура области \"заминала\" это дело! Человек который был посредником в даче взятки,вымогал деньги,брал деньги,на очной ставке подтвердил что он преступник,оказался свидетелем! Такое бывает только в нашей стране где абсолютно нет коррупции! Все живем по принципу:\"бабло побеждает зло\". Получается что для государства является нормальным то,что кучка депутатов торгует землей как своей собственной,ложит себе в карманы миллионы долларов и вымогает взятки. Никому из нашего уважаемого правительства абсолютно это не интересно! Они только по телевизору упорно борятся с коррупцией! А по поводу заявителя и говорить не приходится! Кто прийдет в милицию обращаться о вымогательстве взятки,понимая безсмысленность этого обращения? Остается молча платить указанную сумму или отказаться от своих намерений. СМИ молчат об этой взятке,реакции вышестоящих чиновников никакой. Итог-БАБЛО ВСЕГДА ПОБЕЖДАЕТ ЗЛО! Відповісти | З цитатою
Опер  (10.07.09 19:13): Дело продали,следователей отстранили от дела,прокуратура запретила объединять эпизоды в одно дело,потому как там лет 20тюрьмы надо было давать Пузю и Бондареву,а так же хозяину БТИ! Запретили,всем по рукам надавали,Пузь еще в тюрьме,но уже с гордо поднятой головой ходит,пугает ментов,что он еще на них напишет жалобы и их уволят с работы и открыто заявляет,что уже ему известен приговор суда,что ему дадут условный приговор и что скоро он будет на свободе и дальше будет торговать землей как своей собственной! Обращаюсь ко всем людям,кому не безразличен этот беспредел,ко всем СМИ которые могут рассказать людям ПРАВДУ о ПРЕСТУПНОЙ ГРУППЕ ОРЛОВЩИНСКИХ ДЕПУТАТОВ,БТИ И ИХ ПОКРОВИТЕЛЯХ,ко всем кто заинтересован в справедливом наказании преступников и прекращении земельного дерибана и возврата заповедных земель в собственность государства,давайте объединяться и требовать справедливости! Відповісти | З цитатою
Туся  (24.06.09 02:15): Alex (22.06.09 16:16): "Частина Орлівщини, приблизні межі 79 та 80 лісових кварталів, які одним чудовим рішенням суду були введені в межі села та ще декількома не менш чудовими рішеннями сільської ради були розділені та передані у приватну власність" Изменение границ с/с - парафия Райгосадминистрации...
СОВЕРШЕННО ДАЖЕ НЕТ - ПОГОДЖЕННЯ РАЙОННА РАДА, ЗАТВЕРДЖЕННЯ - ОБЛАСНА РАДА
АЛЕ ЦЕ ВСЕ ЗА ПОДАННЯМ СІЛЬСКОЇ РАДИ
Відповісти | З цитатою
Alex  (23.06.09 23:33): Ну дык говорю ж - РПГ! Відповісти | З цитатою
lowvoice  (23.06.09 18:01): И что, нет выхода? Как сказала Тимошенко "всё пропало"? Тогда зачем стучим по клаве, впустую? Відповісти | З цитатою
Паморочный  (23.06.09 17:49): Кеша,рассмешил. сам станешь раньше на место. Відповісти | З цитатою
Кеша  (23.06.09 10:58): Если мы не поставим этих воров на место,то скоро они как на Кировоградщине,нас за поход на речку с удочкой или в лес за грибами,будут стрелять как скот на бойне. Відповісти | З цитатою
Alex  (23.06.09 00:04): Петьке: в Новоселовке вдоль реки целая улица - сплошная прокуратура, с посыпальником-Зварычем еще не закончили, сегодня снова арестовали судью хоз.суда в Дн-ске. Ты думаешь ментовка и прокуратура не оттяпали себе участочки? Не держат тех же голов с/с за глотки? Когда Шуба трагически застрелился и было сказано о суммах на его счетах в забугорных банках никто не задал вопрос:"А с каких таких зарплат человек, проработавший всю жизнь на гос.службе имеет сотни зеленых лимонов?" Так скажи, плиз, какие 99% сами сбегут? Відповісти | З цитатою
Alex  (22.06.09 23:46): Петьке: Если человек покупает участок на берегу реки, неужели ты думаешь он деньги в кассу вносит? Если человек отгораживает себе кусок этого берега так, что к реке никому не подступиться ты считаешь его нормальным? Я уж не говорю о природоохранной зоне вдоль этих самых рек установленной законом! Речь идет не о пруде, во дворе дома который построил Джек! Если этот человек покупает лесное озеро в котором голопузыми пацанами выросли не одно поколение и платит за него сотни тысяч зеленых (заметь НЕ В КАЗНУ!) он нормальный? Если это норма, то тогда без РПГ не обойтись. А что касается твоих простых вопросов - КТО ИХ ЗАДАСТ? Відповісти | З цитатою
1 2 3
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (60)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  Чому зникає зв’язок під час відключень світла? У Дніпрі мобільні оператори дали пояснення (8)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (8)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (7)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (5)

•  Історія Дніпра: Де було відкрито перший критий басейн нашого міста (5)

•  На Дніпропетровщині температура повітря сягнула 39°С: що радять фахівці від спеки (4)

•  У Міненерго сподіваються, що ситуація з відключеннями світла покращиться у найближчі тижні (4)

•  Тендер: У Новомосковську хочуть витратити десятки мільйонів гривень на заміну одного ЦНАПу двома новими (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті