Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
21:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Опалювальний сезон у Дніпрі: чи готові розпочати вчасно

|«« «« »» »»|

У Дніпровській міській раді, в рамках чергового засідання комісії Громадського контролю, депутати, громадськість та представники профільних департаментів та теплопостачальних підприємств обговорили найактуальніше в темі опалення, підготовці міста до подачі тепла.

«Уже зовсім скоро розпочнеться опалювальний сезон. Усіх турбує, а чи місто готове подавати тепло, як підготовлена інфраструктура, котельні, житловий фонд, які будуть тарифи. Якщо говорити про минулий сезон, то до мене, як до депутата, як тільки увімкнули тепло, надходили поодинокі звернення від мешканців щодо наявності повітряних пробок у системі. У свою чергу комунальники оперативно реагували на такі факти і досить швидко все усували. Загалом глобальних аварійних ситуацій не було. Сподіваємося, що й цього сезону теж усе буде добре», - сказав депутат міськради Руслан Вишневецький.

Серед порушених під час засідання питань – яка структура тарифу, чи отримало місто ліміти на газ, робота з боржниками, чому різняться цифри в платіжках мешканців у різні місяці, чи буде колись у Дніпрі централізоване постачання гарячої води, утеплення теплотрас тощо.

«За останні роки по місту утеплили 166 км труб, залишилося зробити близько 70 км, щоб цілком закрити це питання. Працюємо не точково, по шматках, оскільки це недоцільно, а, навпаки, комплексно, щоб від котельні повністю робити ізоляцію труб. Застосовуємо сучасний, енергоощадний матеріал. Є відповідний план робіт, і відповідно до нього і працюємо.

А щодо централізованої гарячої води, то її ніколи не буде, оскільки попиту на це немає. Орієнтовно 1 куб. гарячої води може коштувати близько 200 грн. Більш економічно ефективніше – користуватися електричними бойлерами, що й роблять 98% квартир. Якщо б і надавали цю послугу, то кількість користувачів максимально досягала б 10% від загальної кількості абонентів. Тобто, ця практика – цілком економічно не вигідна», - підкреслив заступник міського голови Михайло Лисенко.

Комунальне підприємство «Теплоенерго» опалює близько 80% міста. За словами директора КП Андрія Клименка, підприємство цілком готове до початку опалювального сезону, має підписаний паспорт готовності.

«З НАК «Нафтогазом» підписано відповідні договори на поставку газу і отримано відповідні ліміти. Підготовлені усі котельні, теплорозподільчі пункти. Як тільки закінчується опалювальний сезон, одразу починаємо готуватися до наступного: ремонтуємо обладнання, технологічне устаткування, котли, газові горілки, насоси. За останні роки величезний об’єм робіт зроблено з модернізації обладнання. Це дозволяє не лише економити енергоресурси, а й подавати якісний теплоносій нашим абонентам. А загалом, за розпорядженням Кабміну, тепло маємо подавати, коли середньодобова температура повітря не перевищуватиме 8 градусів тепла протягом трьох днів», - наголосив Андрій Клименко.

Директор КП «Теплоенерго» також пояснив, що основна складова тарифу (82%) – це вартість енергоносіїв. Його для теплопостачальних підприємств затверджує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Наразі комісія не розглядає підвищення відповідного тарифу для КП «Теплоенерго».

Водночас Дніпро активно реалізує низку проєктів з енергоефективності, за рахунок яких буде економія при оплаті енергоресурсів. Серед таких заходів – інвестиційний проєкт з підвищення енергоефективності в бюджетних установах Дніпра, який реалізується у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Фондом Східноєвропейського партнерства.

«Проєкт впроваджується у 84 школах та дитсадках міста. Роботи вже на завершальній стадії. У частині закладів проводиться повна термомодернізація з утепленням фасадів, покрівлі, заміною вікон та дверей, проведенням інженерних робіт для економії енергоресурсів. А на іншій частині об’єктів – лише інженерні роботи. Завдяки енергоефективним заходам у цих закладах будуть не лише комфортні температурні умови, а й економія споживання енергоресурсів, яка, за очікуванням, буде не менше, ніж 30%», - сказала директорка департаменту інноваційного розвитку ДМР Юлія Павлюк.

Зі свого боку, директор департаменту житлового господарства Владислав Грицай додав:

«До опалювального сезону готуємо і житловий фонд міста. Закінчуємо підготовчі роботи (ревізію і заміну труб, запірної арматури). На кожен будинок складаємо і підписуємо відповідний паспорт готовності».
«Обговорення було змістовним. На усі питання почули відповіді. Усе проходить у штатному режимі. Місто отримало ліміти на газ, а це чи не найголовніше. Зі слів керівництва теплопостачальних підприємств, містяни можуть не турбуватися – місто вчасно почне опалювальний сезон», - підсумував депутат міськради Микола Слободянюк.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Оля  (26.09.20 09:30): И где это готовы к отопительному сезону. А у нас на донецком шоссе 144 146 и148 даже промывка отопительной системы уже пять лет не проводили. Зато на трубах отопительной системы за домом 144 депутат с председателем осбб Надия д установили детские качели. Зиму мы уже мерзли филатов нам порекомендовал идти качаться на качелях и согреет есть. А вы пишите что готовы к отопительному сезону. Ничего так просто это местным городским властям не сойдет с рук мы жители Днепра уже все оценили и сделаем выводы. Филя не просто вырыл 600могил. Відповісти | З цитатою
Нууу  (25.09.20 17:36): Вроде ж зима теплая будет. Зачем вообще это отопление? Денег бы на комуналке сэкономили... Відповісти | З цитатою
234  (25.09.20 13:02): Я помню вода горячая стоила 30 грн в месяц ( уже не помню в каком году...)..при Кучме даже один год и летом была...не отключали. Все работало-все было выгодно и удобно..а сейчас-возврат к первобытному-горячая вода -НЕ НУЖНА-мусоропровод-НЕ НУЖЕН..и.т.д...скоро так и один маршрут автобуса оставят..тоже будет НЕ ВЫГОДНО... Відповісти | З цитатою
Солнечный  (25.09.20 10:45): Когда отключили от централизованного горячего водоснабжения от ТЭС то куб этой воды был дешевле гривен на20 чем греть на электр.бойлере. Экономия была возможно только в летний период и гор.воду уже в летний период несколько лет и не подавали. С математикой и теплоэнергетикой эта власть не дружит. Відповісти | З цитатою
ЗЫ  (25.09.20 09:51): Когда уже эти рожи перестанут мелькать в новостях, и интересно этот свидетель евромайдановского покращення и по совместительству раввин на.. надел форму военную? Бесплатно в транспорте ездить? и в качестве чего он в армии числится? Главный каптерщик? Снабжениц площадки поззоро? Відповісти | З цитатою
Sopelman  (25.09.20 09:35): Лысенко вновь по своим понятиям за людей расписался! Господа, только вдумайтесь: "А что касается централизованной горячей воды, то ее никогда не будет, поскольку спроса на это нет". Эти его призывы и действия однозначно нужно прировнять к разрушению централизованного народного хозяйства Украины. Відповісти | З цитатою
Правознавец  (25.09.20 08:18): Несмешите народ готовы начать отопительный сезон. На донецком шоссе за домом 144 прямо на трубах о опительной системы установлены детские качели это для того чтобы люди грелись зимой на качелях а если ранее канализация это прелесть. Кто отмыл деньги на этих качелях получит людской проклятье. Уважаемый депутат филя шева немедленно уберите эти качели и установите в местах где они никому мешать не будут иначе 25октября будет жестким для Фили шевы и их попличнико в. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Пенсионер  (24.09.20 23:24): Какие морды холеные!
С хорошего корыта и не баландой питаются!
За деньги налогоплательщиков отожрали!
Хватит жрать и воровать!!!
Відповісти | З цитатою
Будущий Пенс  (24.09.20 22:54): Не гоните лошадей! Осень- теплая будет,зима тоже.Шпили-вили с газом и посыпание улиц солью согласуйте по срокам отсидки с прокурорским и гидрометцентром Відповісти | З цитатою
Артём.  (24.09.20 19:51): Не Миша, а какой-то терминатор - и к зиме успевает готовиться, и дворникам грамоты раздал, и человеческую жизнь спас. Гвозди бы делать с этих людей. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті