Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 28 червня 2024
23:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Олександр Писарук про Райффайзен Банк Аваль, пандемію та результати роботи

Олександр Писарук про Райффайзен Банк Аваль, пандемію та результати роботи

Банківська сфера сьогодні зіткнулася з одними із найсерйозніших випробувань в новітній історії України. Про це заявив Олександр Писарук, екс-заступник голови НБУ, голова правління Райффайзен Банку Аваль.

"Деякі корпоративні клієнти опинилися в складній фінансовій ситуації і звернулися за фінансуванням до перевіреного партнера", - зазначив Писарук. 

Як налагодив роботу в цій ситуації один із найбільших банків країни та з якими фінансовими показниками закінчив перше півріччя, розповів в інтерв'ю голова Райффайзен Банку Аваль Олександр Володимирович Писарук.

Карантин та реакція на нього


"Після введення жорсткого карантину по всій країні наш банк запровадив радикальні заходи безпеки по всій своїй мережі", - зазначив експерт. Райффайзен Банк Аваль провів наступну роботу:

  • тимчасово призупинив роботу 71 міського відділення;

  • 226 сільських відділень перейшли на триденний режим роботи, з додатковими вихідними у вівторок і четвер;

  • організував віддалену роботу тих співробітників, які можуть виконувати свої обов'язки з дому;

  • інвестував понад 13 млн гривень у безпеку персоналу та клієнтів (оплатив проведення ПЛР-тестів, закупив антисептики та засоби індивідуального захисту).

Разом з тим, голова правління Олександр Писарук зазначив: незважаючи на тотальне скорочення робочого часу, банк справно виплачував заробітну плату, згідно зі штатним розписом. 

"Ми взяли на себе цю соціальну місію та підтримали своїх працівників у складній ситуації. Ніхто не був звільнений під час жорсткого карантину, і ми навіть не скористалися юридичною практикою оформлення "простою", яка передбачає виплату 2/3 від заробітної плати", - заявив Олександр Писарук.

Особливості роботи в умовах адаптивного карантину

Після переходу до адаптивного карантину, роботу відділень було відновлено в повному обсязі. Але частина співробітників, які не займаються обслуговуванням клієнтів, продовжують працювати в віддаленому форматі. "Банк подбав про організацію домашнього робочого місця: виділив ноутбук, створив безпечний канал зв'язку", - уточнює Олександр Володимирович.

"У звичайному режимі у нас в офісах і відділеннях перебуває фактично 85-90% співробітників, залежно від відпусток та лікарняних. Однак, в майбутньому ми хочемо знизити цей показник до 60%, оскільки побачили, що деякі функції добре виконуються дистанційно, а це економить не тільки час, а й ресурси на переїзди”, - зазначив голова Райффайзен Банку Аваль.

Олександр Володимирович пояснив також, що введення адаптивного карантину означає проходження нижньої точки кризи. 

"Люди повертаються до відділень, зростає обсяг транзакцій, активується бізнес, починають виплачуватися зарплати”, - доповнив експерт.

Фінансові результати Райффайзен Банку Аваль за перше півріччя-2020


Теперішній голова Райффайзен Банку Аваль Олександр Володимирович Писарук - колишній топ-менеджер Нацбанку, тому відмінно розбирається в особливостях державного регулювання банківського сектора. Не дивно, що всього за рік на своєму новому посту (на нинішню посаду він вступив восени 2019 року), зумів не тільки впоратися зі складною ситуацією на ринку, але й ініціювати системну трансформацію банку.

Райффайзен Банк Аваль зробив особливим пріоритетом діджиталізацію і змінює своє позиціонування. “Райф. Так простіше”, - саме цей новий слоган відображає зміну корпоративного стилю та перехід до простішої взаємодії з банком. 


Серед значних діджитальних змін під час кризи став запуск нової системи Raiffeisen Business Online для підприємців і юридичних осіб. Система відкриває клієнтам цілий ряд переваг, до того ж: тепер можна проходити реєстрацію набагато гнучкіше, використовуючи електронні ключі. 

Незважаючи на карантин і понад двох місяців роботи в триденному режимі половини відділень, банк згенерував прибуток в розмірі 2,07 млрд, із яких у другому кварталі зароблено 1,03 млрд грн. Значні цифри, які виявилися одними з кращих в банківському секторі України. Дивлячись на них стає зрозуміло, чому авторитетне видання "Фокус" включило Олександра Писарука в рейтинг кращих менеджерів України 2020 року, де він заявлений як кращий ТОП-менеджер у сфері фінансів.

Олександр Писарук поділився ще кількома ключовими показниками, що характеризують успішну адаптацію банку до роботи в нових умовах карантинних обмежень:

  • активи зросли з 82,8 млрд грн до 97,2 млрд грн;

  • рівень капіталізації піднявся до позначки 15,14 млрд грн;

  • 18,5% приріст клієнтів Райфу.

Райф відмінно впорався зі складними економічними випробуваннями, які випало нам усім пережити у 2020 році. Багато в чому це відбулося завдяки досвіду ризик-менеджменту його нового голови та грамотно сформованому кредитному портфелю.

"Ми готові до нових викликів та будемо оперативно реагувати на зміни епідеміологічної обстановки, забезпечуючи безперебійну операційну діяльність банку та надання якісних послуг нашим клієнтам», - підсумував Олександр Писарук.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті