Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
09:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровській філармонії ім. Когана відкрили концертний сезон класичної музики

У Дніпропетровській філармонії ім. Когана відкрили концертний сезон класичної музики

Камерна класична музика від симфонічного оркестру. Дніпропетровська обласна філармонія ім Когана урочисто відкрила 84-й концертний сезон. Музиканти вийшли на сцену вперше після послаблення карантину.

«Нарешті в філармонії знову лунає прекрасна класична музика. На сцені – музиканти видатного симфонічного оркестру. Перед виступом ми поспілкувалися. Обговорили найголовніше – майбутню реконструкцію. Маємо ціль до 110-річчя відкрити оновлену будівлі, у якій нині розміщується філармонія. З гарним фойє, професійною акустикою, сучасною сценою. Вже закінчуємо проєктні роботи», – зазначив голова ДніпрОДА Олександр Бондаренко.
Для світської події – червона доріжка. В холі зібралися провідні солісти та «перші скрипки». Пролунали побажання розвивати інфраструктуру будівлі. Обговорювали можливість гастролей за кордоном та перспективи розвитку художньої програми. «Наша філармонія повинна стати хабом культури національного масштабу. Ми вміємо створювати прекрасне на перетині жанрів. Маємо естрадну школу, власне вокал-шоу, симфонічний та джазовий оркестри, струнний квартет, фольк-гурт, виховуємо підростаюче покоління, ставимо сучасні музичні вистави», – каже в.о директора Дніпропетровської філармонії Олександр Хасапов. Через епідемію музиканти з березня не мали жодного концерту, але репетирували нову програму заради слухачів.
«Вже близько 20 років працюю в оркестрі. Спочатку була в групі скрипок, зараз помічниця головного диригента. Відкриття сезону – надзвичайно важлива подія для оркестру, – поділилася враженнями Людмила Щербина. – Ми дуже скучили за публікою, адже для музикантів важлива віддача від залу. Ретельно готували нову програму. Більша її частина – камерна музика, яку граємо не часто. Особливо слухачі люблять Чайковського і Вівальді».
Артисти були щиро вдячні публіці за теплий прийом.





Gorod.dp.ua на Facebook.


Аля  (10.09.20 13:33): Великолепный концерт был вчера! Всем очень рекомендую посетить филармонию)).
Уровень мастерства, на который поднялись наши музыканты за последние годы, поражает!!
Приятно что в нашем городе столько талантливых музыкантов.)
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті