Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
09:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

3 способи підготувати осіннє взуття до сезону

3 способи підготувати осіннє взуття до сезону

Деякі дефекти взуття можна усунути самостійно, не звертаючись до майстра. Для цього знадобиться трохи часу і найпростіші підручні матеріали.

Про те, як в домашніх умовах повернути парі зовнішній вигляд, ми запитали у фахівців з компанії-виробника набоєчних та підметочних матеріалів "Взуття-Комплект".

Прибираємо потертості зі шкіри


У більшості випадків, дістаючи з антресолей осіннє взуття, ми виявляємо на ній потертості: шкіра втратила колір, утворилися дивні плями. Часто це відбувається з внутрішньої сторони п'яти, оскільки при ходьбі черевики стикаються задником. Вирішити цю проблему нескладно.

За словами експертів "Взуття-Комплект", доступний в домашніх умовах спосіб відновлення вигляду взуття - це фарбування тон в тон. Звичайно, якщо фарбувати ви хочете в протилежний колір, затемнити або освітлити взуття, краще звернутися до фахівця. Але врятувати потерті місця цілком можна своїми руками. Для цього вам знадобиться крем фарба для взуття.

Чисте і сухе взуття розташуйте зручно, підстеливши щось для захисту столу або підлоги, дивлячись де ви займаєтеся фарбуванням. Нанесіть губкою тонкий шар крем-фарби точно на місце потертості і почекайте до повного висихання 1-1,5 години. Повторіть фарбування ще одним тонким шаром, на цей раз трохи виходячи за краї потертості. Почекайте ще 3 години. Колір відновлений!

Як видалити подряпини зі шкіри


Натуральна шкіра - міцний матеріал, проте іноді на зовсім ще новому взутті може з'явитися подряпина, яка псує весь вигляд. Не глибокі подряпини можна приховати, промазав місце вазеліном, а для глибоких, помітних, з обривчасті краями, підійде засіб, який у шевців має назву "рідка шкіра".

"Рідка шкіра - це полімер, по суті, суміш дуже якісного клею з фарбою. У домашніх умовах за допомогою неї можна усунути подряпини і порізи на шкіряному взутті, потрібно тільки купити рідку шкіру за кольором близьку до кольору вашої пари, протерти місце подряпини від пилу, знежирити спиртом, нанести тонкий шар точно по подряпині і вирівняти губкою, почекати 8 годин і за необхідності повторити,"- розповіли експерти ОБУВЬ-КОМПЛЕКТ.

Як полагодити задній шов


Іноді шов на заднику взуття розходиться через неякісні нитки, причому сам матеріал (шкіра, екошкіра) залишається цілим. Цю прикру неприємність можна виправити своїми руками з мінімальними навичками шиття.

"Вам знадобиться тонке шило з гачком і нитки швейні, краще взяти тонкі та вощені, для більшої міцності. Заведіть гачок в отвір від шва з одного боку шва і простягніть нитку, повторіть з іншим кінцем нитки на протилежному боці шва. Затягніть нитку з перехрещенням і знову протягніть в наступні отвори, і так до кінця шва, що розійшовся. Краї ниток простягніть всередину задника і закріпіть, обпаливши запальничкою,"- рекомендують фахівці.

Щоб надалі уникнути втрати зовнішнього вигляду улюбленої парою, уникайте намочення взуття, ретельно видаляйте в зимовий час сніг і пісок з черевиків і чобіт, протирайте ганчіркою з оцтом, щоб зняти залишки солі і ретельно сушить. Ваше взуття прослужить довше при гарному догляді!

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті