Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
10:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині розвиватимуть туристичну інфраструктуру

На Дніпропетровщині розвиватимуть туристичну інфраструктуру

В обласній раді підвели підсумки конкурсу.

Громади запропонували для облаштування свої історичні пам’ятки:

у Волоському пропонують власний маршрут, де необхідно облаштувати інформаційні стенди, зупинки транспорту, встановити альтанки та дорожні знаки. Шлях побудований від етно-садиби «Майорова хата» до острову Стрільча Скеля. Про цей острів між людьми здавна ходить легенда, що на ньому запорожці закопали великі гроші.

Солонянська ОТГ пропонує зробити капітальний ремонт фасаду головного будинку садиби братів Бергманів. Ці німецькі брати відіграли неабияке значення в історії розвитку Солоного.

Саксаганська ОТГ запропонувала облаштування маршруту «Стежками Саксаганської січі». До нього увійшли найстаріша будівля громади, кам’яна церква, ремісниче училище, земська лікарня, приміщення жандармерії та інші пам’ятки.

Межиріцька ОТГ пропонує впорядкувати територію Мавринського майдану. Цей загадковий археологічний об’єкт за деякими припущеннями є прадавнім храмом-обсерваторією збудованою кілька тисяч років тому. А от Червоногригорівська громада запропонувала облаштувати свій паломницький маршрут.

Професійна комісія тепер вирішуватиме, які проекти обрати для реалізації. С обласного бюджету на це передбачено 2 мільйони гривень. Всього до участі надійшло 23 проекти. Конкурс проводиться вперше за умовами співфінансування.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Ч  (17.08.20 01:03): Я местный, и даже мне не понятно, что тут уникального можно показать гостям Днепропетровщины?
Недостроенный метрополитен, неработающую канатную дорогу, полупустой аэропорт, развалины гостиницы Парус, запущенные парки Глобы и Шевченко или пародию на автовокзал?
Відповісти | З цитатою
Василий Петрович  (15.08.20 22:00): Вы берег Днепра почистите для начала, а не хаты и склепы с холмами рекламируйте Відповісти | З цитатою
Да уж  (15.08.20 20:25): Предлагаю экскурсии по: развалюхам, гнидникам, недостроям, разливайкам, стихийным кладбищам домашних животных, местам незаконной дворовой торговли ... . Відповісти | З цитатою
Как жеж  (15.08.20 17:56): торопится филя с командой освоить побольше бюджетов и насрать преемнику, ой сидеть ему долго-долго. Відповісти | З цитатою
Да, это удивительные вещи...  (15.08.20 14:33): На третьем фото - совершенно удивительные концетрические валы. Незамкнутые группы валов , по 4 -ре в группе. Там в древности, где не замкнутые валы , было русло реки, поэтому, они и не замкнутые. Остальные валы - линии обороны. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті