Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
07:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На пенсію — з яскравим хобі. Борис Шевченко створює арт-вітряки, якими прикрашає власне подвір’я

На пенсію — з яскравим хобі. Борис Шевченко створює арт-вітряки, якими прикрашає власне подвір’я

Вітряки, що не дають електроенергію, але приносять естетичне задоволення створює пенсіонер із Дніпра.

Кожен флюгер відрізняється за формою та має власну назву. Вироби чоловік не продає, а створює для душі. Це не лише творчість, розповідає дніпрянин, а й тренажер для мозку, щоб не розслаблятися на пенсії. З майстром поспілкувався Влад Яценко.

Це подвір’я у передмісті Дніпра складно не помітити. Тут мешкає пан Борис, він створює вітряки, або ж флюгери, якими прикрашає власну садибу.

Борис Шевченко, створює арт-вітряки: “Виготовляються в основному з алюмінія – найлегший матеріал. А враховуючи те, що в нас тут вітрів мало, доводиться робити дуже тонкі механічні частини, щоб вони хоч якось крутилися”.

Тепер подвір’я Бориса Шевченка — це майстерня та галерея просто неба. Над одним таким вітряком чоловік працює близько тижня. Розповідає: найбільше часу витрачає на планування, щоб кожен наступний вітряк відрізнявся від попереднього.

Борис Шевченко, створює арт-вітряки: “Я що-небудь вигадую – чи конструкція інша, чи технологія інша. Тому виходить виготовлення вітряка довгим. Це все ручна робота – штамповка алюмінію, виштамповуємо, на закріпках, на сварці тримається”.

З матеріалом для нових вітряків іноді допомагають сусіди, та зазвичай для цього слугує метал, який є “під боком”.

Борис Шевченко, створює арт-вітряки: “Найпростіші — зроблені зі штор жалюзі. Були колесики, були жалюзі, ось я зробив і назвав “чаркові”.

Спеціальність пана Бориса — інженер-механік, тож з металом і конструюванням має справу давно. Та у створенні флюгерів не використовує жодних шаблонів – покладається на власний досвід.

Борис Шевченко, створює арт-вітряки: “Чисто інтуїтивно. Ну звісно, треба якось розуміти і вітродинаміку, які в нас вітряні потоки бувають, чи буде воно працювати. Але це вже з досвідом”.

Свої роботи Борис Шевченко не продає. Хоч замовлення і надходять — відмовляє. Каже, що створює арт-вітряки для душі, тож не хоче перетворити своє захоплення у бізнес.

Борис Шевченко, створює арт-вітряки: “Ну, є ще задумки. Та все ж треба робити, все треба добувати. Скільки проживемо, стільки й народимо”.

Gorod.dp.ua на Facebook.


был бы  (01.08.20 18:05): журналистом - делал бумажные кораблики. Відповісти | З цитатою
вот это  (01.08.20 18:04): нам надо ? Відповісти | З цитатою
Зе  (31.07.20 22:30): Чем бы дитя не тешилось! Відповісти | З цитатою
Карабас  (31.07.20 18:01): богатенький Буратино Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті