Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
10:31

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Арсеній Яценюк: Спроби ревізії закону про мову - прямий наступ ворожої п‘ятої колони проти України

Арсеній Яценюк: Спроби ревізії закону про мову - прямий наступ ворожої п‘ятої колони проти України

Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк засудив спроби здійснити ревізію законодавства про державну мову.

Про це він написав у своєму Facebook 15 липня.

«Ця ініціатива, як і оскарження в Конституційному суді України закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», є прямим наступом ворожої п‘ятої колони проти України», - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що скандальний законопроект депутата Бужанського і вся кампанія проти української мови базується на кремлівських підходах.

«Наш закон про державну мову почав діяти рівно рік тому. 16 липня Україна відзначатиме тридцяту річницю проголошення Декларації про державний суверенітет. Розправа над українською мовою невипадково відбувається саме у ці дні», - написав лідер «Народного фронту».

Він наголосив, що підтримує «всіх, хто протидіє цьому антиукраїнському шабашу».

«Будемо захищати Конституцію і закон про державну мову, ухвалення якого ініціювали представники «Народного фронту» у минулому скликанні Верховної Ради України», - наголосив він.

Арсеній Яценюк висловив підтримку заклику Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня, який звернувся до народних депутатів не підтримувати і зняти з розгляду проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо навча ння державною мовою в закладах освіти» (№2362).

«Захистимо нашу мову, мир і єдність в Україні», - написав Арсеній Яценюк.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте