Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
03:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі біля 20 людей провели ходу, щоб вшанувати пам'ять загиблих у Другій Світовій війні

У Дніпрі біля 20 людей провели ходу, щоб вшанувати пам'ять загиблих у Другій Світовій війні

Сьогодні, в День пам’яті та примирення, понад 20 людей, серед яких військові та громадські діячі, зібралися біля обласної ради на акцію вшанування загиблих у Другій світовій війні. Хода почалася біля облради, далі учасники пройшли проспектом Пушкіна до монументу Пам‘яті та примирення, де поклали квіти та заспівали гімн.

Організатор ходи – Василь Чабанов. Говорить, що збираються сьомий рік поспіль. Запрошення розмістив на своїй сторінці в Фейсбуці. Про заборону зібрань, говорить, не хвилюється, бо учасники дотримуються правил карантину.

«Запросив друзів разом пройти до пам’ятника, який має назву Пам’яті та примирення та вшанувати загиблих у Другій світовій війні. Ми будемо виконувати усі карантинні заходи, тому що ми теж не роботи, у нас є маски, ми маємо право вільно пересуватися вулицями», – розповів Василь Чабанов.
Прийшов вшанувати пам'ять загиблих і Андрій Луценко. Чоловік з 2014 по 2019 воював добровольцем на сході в полку «Дніпро-1» та 93-ій бригаді. Розповідає, що лише цьогоріч зміг покласти квіти, бо звільнився.

«Дід був артилеристом, в 41-му році потрапив в полон до німців, потім втік з полону, воював в партизанах, і в 43-му, коли прийшли «советські освободителі», його зіслали в Сибір, і він тільки в 56-му році повернувся додому. Я українець, патріот, поважаю своїх дідів, батьків, які за Україну проливали свою кров», – сказав Андрій Луценко.
За словами речниці Дніпровського відділу поліції Аліни Стадник, три поліціянти у цивільному контролювали дотримання правил карантину під час акції. Чи були порушення поки перевіряють. Поліція, що працювала на місці, лише після нашого звернення стала регулювати дистанцію між людьми.

Один з перехожих викликав поліцію, бо, говорить, це зібрання порушує карантин. За словами Олександра Шолохова, під час пандемії вшанувати пам’ять загиблих можна інакше.

«Є ще живі ветерани Другої світової війни, будь ласка, дайте шану цим людям. Так, це порушення, поліція попереджена, але, мабуть, не встигли вони під’їхати. Думаю, що відповідні дії будуть прийняті правоохоронними органами», – сказав Олександр Шолохов.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті