Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
06:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

СБУ викрила вже 241 інтернет-агітатора, які поширювали фейки про COVID-19

СБУ викрила вже 241 інтернет-агітатора, які поширювали  фейки про COVID-19

Заблоковано понад 2 тисячі інтернет-спільнот із загальною аудиторією майже 900 тисяч користувачів.

Служба безпеки України системно припиняє спроби використання спецслужбами РФ мережі Інтернет для пропаганди сепаратизму та роздмухування паніки навколо коронавірусу.

Станом на 28 квітня кіберфахівці Служби викрили вже 241 інтернет-агітатора, які поширювали різноманітні фейки про COVID-19. Заблоковано понад 2 тисячі інтернет-спільнот із загальною аудиторією майже 900 тисяч користувачів.

Оперативники спецслужби встановили, що 11 з виявлених агітаторів діяли за завданням російської сторони. Стосовно них СБУ розпочала кримінальні провадження за дії, що спрямовані на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади (ст. 109 і 110 Кримінального кодексу України). Такі агітатори «працювали» в Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Херсоні, Полтаві, Кропивницькому та Конотопі.

За матеріалами СБУ Національною поліцією вже складено понад 100 адміністративних протоколів за поширення неправдивих чуток, які можуть викликати паніку або порушення громадського порядку, у межах статті 173-1 КУпАП.

Служба безпеки України нагадує про кримінальну та адміністративну відповідальність за свідому дестабілізацію ситуації, у тому числі через інтернет.

Укотре закликаємо інтернет-користувачів бути пильними та приділяти особливу увагу безпеці в мережі, довіряти лише інформації з офіційних джерел.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Остаточне прощавай №48  (28.04.20 17:24): Тут главное на самих себя не выйти.:)) Відповісти | З цитатою
комментатор  (28.04.20 14:24): Вот и не надо писать комментарии. Все равно их удаляют. А кто удаляет? Может их удаляют как раз СБУшники.
Вот и не пишите. Даже про неграмотных недожурналистов.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
комментатор  (28.04.20 14:23): Вот и не надо писать комментарии. Все равно их удаляют. А кто удаляет? Может их удаляют как раз СБУшники.
Вот и не пишите. Даже про неграмотных недожурналистов.
Відповісти | З цитатою
Бугигага  (28.04.20 14:01): Больше чем уверен что в реале киберполицейские кроме как игры в покер на компе, перекладыванием бумажек с ковыряния и в носу за чашкой кофе ничем и не занимаются Відповісти | З цитатою
Зураб  (28.04.20 12:36): А городского голову Днепра СБУ не хочет арестовать? А то он постоянно распространяет фейки что мы все умрем если не будем делать, то что ему в голову сегодня взбредет. Задолбал уже всех. И даже на кладбища народ не пустил, в нарушение конституции, хотя мог, просто из-за того, что его накрыла очередная волна паранойи. Відповісти | З цитатою
чел  (28.04.20 12:34): Тут нормальные есть? Одни объявляют амнистию для предотвращения коронавируса. Другие сажают блогеров которые публиковали материалы про вирус в интересах России. Хоть бы пример такого материала, чисто поржать.
И от этой власти мы ждем реальных успехов хоть бы в чем?
Да их всех тотально на элементарную адекватность нужно проверять. Я так понимаю над Парубием и Кличком мы ржали напрасно. А до того над Черновецким. Новые герои будут ещё круче.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Кризис  (28.04.20 12:28): Все фейк !!! СБУ самый большой фейкомет !!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Свидетель Покращення  (28.04.20 12:09): Кто-нибудь может внятно объяснить, для чего российская сторона нанимает интернет-агитаторов живущих в Украине? С территории России разве невозможно вести безопасную интернет-агитацию, чтобы СБУ не смогла задержать интернет-агитатора? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті