Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі на виїзному засідання комітету Верховної Ради вирішували, як вивести космічну галузь з кризи

У Дніпрі на виїзному засідання комітету Верховної Ради вирішували, як вивести космічну галузь з кризи

12 березня за круглим столом зібралися фахівці з усієї країни. ТОП-тема – виведення космічної галузі з кризи. Це питання є надважливим не тільки для іміджу країни в світі, а й для обороноздатності та економіки. Успішний розвиток галузі зможе додати декілька відсотків до ВВП України.

Виїзне засідання комітету ВР з питань економічного розвитку пройшло саме у Дніпрі – космічній столиці країни. Саме тут зосереджені головні потужності, що дозволять реанімувати галузь.

Фахівці розповіли про конкретні кроки, які вже впроваджуються на території країни. Перш за все, був прийнятий закон 1071 про приватний космос, що «дозволяє приватним компаніям виробляти, тестувати, запускати різні космічні апарати», — говорить голова комітету Дмитро Наталуха. В роботу держпідприємств, наприклад таких як «Південмаш» та КБ «Південне», доцільно також внести ряд змін. Першочергове – це їх корпоратизація. За планом – це допоможе не тільки отримувати іноземні замовлення, а й оновити кадровий менеджмент та зберегти українських спеціалістів. Ще одним з важливих завдань називають приєднання до Європейського космічного агентства та можливість брати нашим підприємствам участь у міжнародних проектах.

Втім відправною точкою для розвитку космічною галузі голова обласної ради Святослав Олійник називає ще один важливий крок: «Усі названі пункти є важливими, втім вони не будуть якісно реалізовані поки на державному рівні не затвердять державну науково обґрунтовану космічну стратегію, яка буде регулювати і фінансові питання, інвестиції та інше. Органи місцевої влади готові брати участь у співфінансуванні космічних проектів».







Gorod.dp.ua на Facebook.


Забытый  (13.03.20 15:32): Глядя на "одухотворенные" лица заседающих, вспомнился Корней Чуковский:
- Ох, не легкая это работа: Из болота тащить бегемота!
Відповісти | З цитатою
Горожанин  (13.03.20 13:07): Одна половина присутствующих (тем кому за 60) в свое время будучи у власти успешно вогнала отрасль и предприятие в ж"пу, вторая половина (тем кому до 35) нынешняя власть
" успешные" директора фирмочек численностью до 5-10 человек- папины детки понятия не имеют о производстве вообще, решают проблему -))). они на решают я даже не сомневаюсь в этом :-)))
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Серега  (13.03.20 11:40): Хайпер луп уже запустили, на очереди покорение далеких-далеких галактик. Відповісти | З цитатою
смешно  (13.03.20 11:23): зачем нам цирк когда есть вр. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті