Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
22:38

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Ушла из жизни легендарный искусствовед Днепра Людмила Владимировна Тверская

Ушла из жизни легендарный искусствовед Днепра Людмила Владимировна Тверская

Днепр понес тяжелую утрату – не стало известного искусствоведа, члена Союза художников СССР, заслуженного работника культуры Украины Людмилы Владимировны Тверской.

Об этом в соцсети сообщила директор Днепровского Дома искусств Валентина Слобода, пишет "Днепр вечерний".

И оставила трогательный пост в память о прекрасном человеке:


- Боляче сьогодні колективу Дніпровського Будинку мистецтв, багатьом мешканцям Мистецького кварталу, мистецькій громадськості Дніпра, усім, хто приходив помилуватися багатьма художніми виставками в нашому місті, ми понесли тяжку втрату: померла прекрасна людина, високопрофесійний фахівець, активний громадянин, вірна подруга Людмила Володимирівна ТВЕРСЬКА, - пишет Валентина Слобода.

– Пішла з життя чудовий мистецтвознавець і експозиціонер, людина прекрасної душі, заслужений працівник культури України, член НСХУ, лауреат мистецької премії ім. Михайла Паніна, один із фундаторів Всеукраїнських виставок образотворчого мистецтва «Чарівні барви Дніпра» та «Поєднані Дніпром». Мені довелось познайомитись з Людмилою Володимирівною у червні 1975 року і дружити понад 40 років. Вона вміла ділитися своїми думками, своїм досвідом, своїми знаннями. Дуже любила виступати перед молоддю, вела лекції на наших семінарах творчої молоді, на семінарах керівників студій образотворчого мистецтва. Вклала багато сил для популяризації петриківського розпису в рідному краї, на творчих звітах області в Палаці «Україна», допомагала багатьом колекціонерам створювати колекції робіт петриківських майстрів.

Людмила Володимирівна була життєлюбом, небайдужою до різних мистецьких імпрез, до доль художників, з багатьма з яких її єднала щира дружба. ЇЇ серце було повністю віддане образотворчому мистецтву в усіх його проявах. Визнанням високого професіоналізму Людмили Тверської є численні каталоги різноманітних виставок, статті в журналах та газетах, співавторство у солідних збірниках та альбомах: співавтор біобібліографічного словника «Художники Дніпропетровщини», автор статті у альбомі – енциклопедії «Художники Дніпропетровщини», упорядник альбому «Ню» (2008 р.), альбомів «Петриківка» (два випуски у 2000 та 2001 рр.). Л.В.Тверська – автор дванадцяти каталогів персональних виставок відомих дніпропетровських художників. Людмила Володимирівна народилась 29 лютого 1940 року у місті Ростові на Дону у родині художників. У 1963 році закінчила Інститут живопису,скульптури і архітектури ім. І.Ю.Рєпіна у місті Ленінграді за фахом «Теорія та історія мистецтв». Працювала у Краснодарському крайовому художньому музеї екскурсоводом, старшим науковцем, завідуючою відділом сучасного мистецтва. Більше 40 років свого життя віддала художньому музею Дніпра (з 1969 по березень 2012 року обіймала посади директора та заступника директора з наукової частини), який палко любила.

З березня 2012 року до червня 2015 року Л. В. Тверська працювала заступником директора нашого Будинку мистецтв. Скільки добрих справ зроблено разом, скільки посіяно в душі відвідувачів відчуття краси, вміння бачити і цінувати прекрасне. Вона добре знайома телеглядачам Дніпра та області завдяки трансляції сюжетів про наші виставки, про відомих художників, фотохудожників та представників мистецької молоді.

Людмила Володимирівна вела значну громадську роботу – очолювала секцію монументального мистецтва міської художньої ради, неодноразово обиралась до складу правління Дніпропетровської організації Національної спілки художників України. Завжди користувалася глибокою повагою серед колег та має відзнаки керівництва міста і області, Міністерства культури України, Національної спілки художників України. Вона нагороджена пам’ятними медалями «За вірну службу рідному місту», «За вагомий внесок у розвиток Дніпропетровської області».

У скорботі низько схиляємо голови. Висловлюємо глибоке співчуття рідним і друзям Людмили Володимирівни. Нехай небеса приймуть її щиру душу. Вічна і світла пам'ять прекрасній людині! - скробит Валентина Слобода.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте