Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
12:46

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

24 жовтня відбудеться IV Всеукраїнська наукова конференція, присвячена 95-річчю від дня народження Павла Загребельного

24 жовтня відбудеться IV Всеукраїнська наукова конференція, присвячена 95-річчю від дня народження Павла Загребельного

24 жовтня в Палаці студентів ДНУ відбудеться відкриття IV Всеукраїнської наукової конференції «“Неложними устами” про світ і людину у світі», присвяченої 95-річчю від дня народження Павла Загребельного.

Учасниками дводенного форуму будуть науковці з різних регіонів країни, зокрема з Києва, Мелітополя, Рівного, Бердянська, Запоріжжя, Одеси. На запрошення організаторів – кафедри української літератури факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства ДНУ та Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка НАН України – відгукнулися відомі вчені (М. К. Наєнко, Л. Б. Тарнашинська, С. І. Лущій, О. А. Галич, С. О. Філоненко та ін.) і письменники (В. А. Луценко, Леся Степовичка). У засіданнях конференції візьмуть участь науковці, учителі, студенти, вихованці Дніпропетровського коледжу культури і мистецтв.

До конференції студентський театр «Відлуння» факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства (керівники – доценти кафедри української літератури О. Гонюк і І. Пасько) підготував виставу за мотивами творів П. Загребельного. Спектакль «Навіщо людина будує храм» є масштабним проектом, у якому задіяно близько 60 осіб.

До учасників і гостей конференції з вітальним словом звернуться ректор ДНУ Микола Поляков і декан факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Ірина Попова.

У холі Палацу студентів усі матимуть змогу ознайомитися з книгами різних років видання самого П. А. Загребельного та літературознавчими працями про нього і його творчість. Цю книжкову виставку підготували співробітники наукової бібліотеки ДНУ. До уваги гостей буде запропоновано фільм «Далекий, мов зоря, близький, мов промінь сонця», створений за життя Майстра, у якому задокументовано спілкування студентів і викладачів з Павлом Загребельним та його дружиною Еллою Михайлівною в їхньому будинку в Конча-Заспі.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте