Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
15:02

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Чи може замість парку Шевченка з’явитись Діснейленд?

Чи може замість парку Шевченка з’явитись Діснейленд?

Саме таку концепцію запропонував Харві Керолл – девелопер-консультант та експерт з розважальних парків з США – вбачаючи дуже потужний потенціал нашого парку.

Але парк в центрі міста попри його великі розміри і потенціал для туризму – це місце для відпочинку містян та природоохоронна територія, з історичним минулим та перспективним майбутнім. На думку директора парку Шевченка – Олександра Буйволюка, людини з бізнесу, досвідченого проектного менеджера, який працював в міжнародних компаніях, наразі територія, де навіть ключові об'єкти інфраструктури вже років з 15 виведені у приватну власність, включаючи туалети, а через природоохоронний статус, який повністю на контролі у Міністерства екології, вже рік парк чекає затвердження вирубки сухих, аварійних дерев, є мало перспективною для реалізації концептів американців. Але незважаючи на всі проблеми, Олександр має твердий намір повернути жителів Дніпра до парку та розробляє план активних дій.

Що ж до ідеї парку розваг в цілому – вона давно літає в інвестиційному просторі Дніпра і має всі шанси на реалізацію, адже місто може залучати до 3 млн відвідувачів з Дніпропетровської та сусідніх областей та іноземців, має інфраструктуру та найважливіше – бажання Дніпровської міської ради розвивати місто.

«Агентством розвитку Дніпра» було знайдено цілий ряд територій, які можуть бути задіяні під парки розваг. Координатор проекту створення мережі «тематичних» розважальних парків, архітекторка Олена Іваницька, пояснює, що парки можна поділити функціонально на три види: локальні – громадський простір, міські/місцеві – що направлені, в першу чергу, на відпочинок містян та регіональні – ті самі, розважальні. І останні можуть принести місту додаткові бюджетні надходження від туристичного потоку, створити додаткові робочі місця тощо. Але при цьому вони мають відповідати міжнародним стандартам щодо мобільності (дороги, під'їзди тощо) через що у світовій практиці розміщуються поза містом, або в межах міста без створення незручностей для містян.

З туристичної точки зору, у розвитку туристичного продукту території існує концепція Флагманів, кластерів та хабів, говорить Анна Колєда, керівниця туристичного напрямку Агентства. Флагманом виступає значущий об'єкт, історичний, природній або новостворений. Кластер – це набір об'єктів поменше, об'єднаних тематикою, або територією (підходить для областей, регіонів або тематичних маршрутів на кшталт «Із варяг у греки» і т.д.). Хаб – це поєднання одного великого об'єкту з об'єктами меншого масштабу, які створюються навколо нього.

Дніпро – це регіональний хаб за своїм призначенням, тому може перетворитись і на туристичний. Для порівняння,: місто Орландо в США має населення 250 тис осіб але при цьому залучає 60 млн туристів, що не заважають містянам, концентруючись на території парків, але привносячи вклад в економіку міста. При цьому ніяких підстав – історичних, природних чи інших для створення таких парків у Орландо не існувало. Тільки візія керівництва.

Однією з причин того, чому в Україні досі немає жодного подібного об'єкту – фінансова. Лише один подібний парк коштує від 60 млн дол., без інфраструктури, що з українськими цінами та рівнем життя майже неможливо окупити за класичною схемою. Тому фінанси – це насправді не перша, а друга проблема. Потрібне створення кластера регіональних парків, тоді вартість інфраструктури – дороги, готелі та інше буде перекладатися на значно більшу кількість туристів.

«На даний момент у розробці «Агентства Розвитку Дніпра» існує концепція козацького історичного етно-парку Стара Самар, космічного науково-освітньо-розважального парку космічної та ракетобудівної тематики, міжнародний виставковий центр, розважальний рекреаційний комплекс Огрінь , – говорить директор агентства Володимир Панченко . – Досвід парку «Київська Русь» та «Фельдман екопарк» засвідчує, що навіть локальні подібні об'єкти стають значущими для розвитку регіону.

Заступник начальника управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Сергій Харчев акцентує увагу на тому, що пожвавленням і впорядкуванням парків місто розвантажить Січеславську Набережну, яка не дуже підходить для івентів.

Експерти погоджуються та додають, що потрібна прозора юридична система від міста та підтримка в оформленні документів.

Цих висновків дійшли після обговорень круглого столу по створенню Парків у Дніпрі.

Отже, тематичним регіональним паркам у Дніпрі бути, дивіться на карту. Ми готуємо проекти, шукаємо концептологів, архітекторів і інвесторів.


Gorod.dp.ua на Facebook.


дауж  (06.08.20 09:16): Оба парка - жалкое зрелище - разве что с собаками погулять. Остальное - подышать воздухом в Шевченко - это для тех кто рядом живет, никто не поедет просто подышать воздухом, с детьми вообще там делать нечего - атракционы все старые и ржавые, разве что подвесной парк - за 70 грн. за один круг. Ответить | С цитатой
а американский диснейленд  (17.07.19 09:37): тоже разместили на месте векового пара - памятника ландщафтной архитектуры и истории. и не надо про сегодняшнее состояния парка. вечный вопрос : кто виноват? Ответить | С цитатой
Василий  (16.07.19 11:17): Интересно, а в парке Шевченко кто-нибудь был последние годы? Парк разрушается, дорожки приходят в негодность, повсюду пни и поваленные деревья. Аттракцион, кстати, там уже есть. Никому не нужный. Хуже от Диснейленда уже не будет. Все равно парка, по сути, уже нет. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Комментаторы!  (16.07.19 09:57): Те, кто пишет комменты, руки прочь от парка Глобы! ишь чё удумали... парк Шевченко им жалко, а Глобы значит можно отдать на растерзание макдональдсовским клоунам... Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Стоик  (15.07.19 22:18): Парк Шевченко, историческое и благодатное место нашего города! Дисней парк, это - без спорно круто и перспективно. В качестве альтернативы. предлагаю как вариант, парк Л.Глобы !!! Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Парк Шевченко  (15.07.19 21:08): медленно умирает.Там даже центральные дорожки перестали подметать .
Хоть ДиснейЛенд ,хоть что угодно ,но его надо оживить
Про Монастырский и канатку я уже молчу
Ответить | С цитатой
Богдан  (15.07.19 18:30): А можно парк оставить парком. А ваш дисней ленд можете и за городом построить. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
и где при этом  (15.07.19 17:22): главный архитектор города, генеральный план развития города, выполненный за бюджетный деньги и затвердженний сессией городского совета, на котором давно определены места зеленых зон и зон отдыха. Ответить | С цитатой
666  (15.07.19 16:07): Единственный нормальный парк и тот хотят снести. И так там уже будки и аттракционы понаставили. Глобы- гадюшник. Там и делайте Диснейленд Ответить | С цитатой
111  (15.07.19 15:49): Руки прочь от нашего парка!!! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте