Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Область перетнула екватор бюджетного року. Профільна комісія обласної ради розподілила кошти

Область перетнула екватор бюджетного року. Профільна комісія обласної ради розподілила кошти

Бюджет Дніпропетровської області збільшено за рахунок трансфертів з державного бюджету на 113 812 400 грн. На черговому засіданні бюджетної комісії депутати розподілили ці кошти на розвиток Дніпропетровщини. В пріоритеті стоїть підвищення якості освіти, соціальний захист населення та медицина.

Щодо конкретних цифр:

85 177 100 грн – на придбання персональних комп’ютерів у навчальних закладах; придбання послуг з доступу до Інтернету та мережевого обладнання; на придбання шкільних автобусів, які мають обладнані місця для дітей із особливими потребами. Головна мета незмінна – усі школярі, навіть із найвіддаленіших куточків області, мають бути забезпечені комфортними і сучасними умовами навчання.

13 217 200 грн – розподілено на виплату грошових компенсацій на придбання житла для окремих пільгових категорій, серед яких внутрішньо-переміщені особи та особи, які отримали інвалідність під час участі в антитерористичній операції тощо.

За рахунок субвенцій з місцевих бюджетів значні кошти отримала і медична галузь. Зокрема, 317 900 грн – на поліпшення умов у Центрі матері та дитини ім. М. Руднєва та на придбання медикаментів для обласної клінічної лікарні ім. І. Мечникова. Ще 380 000 грн – на проведення заходів по забезпеченню екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у м. Кам’янське, м. Новомосковськ, Петропавлівському районі та Троїцькій ОТГ.

Голова обласної ради Гліб Пригунов коментує:

«Триває планова робота над бюджетом. Він постійно коригується в період між сесіями бюджетними розпорядженнями. Це робоча історія, яка говорить про те, що гроші розподіляють якомога ефективніше і з користю для громад та населення. Найближчим часом готується бюджетна сесія, орієнтовно на кінець липня. Її головна мета – це прийняти трансферти і субвенції державного бюджету для покриття всіх виплат працівникам бюджетної сфери. Також ми належно профінансуємо усі важливі інфраструктурні об’єкти в області, які подані за пропозиціями депутатів обласної ради».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті