Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
17:52

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Днепропетровщине выгорело 5 гектаров леса

На Днепропетровщине выгорело 5 гектаров леса

5 га леса вчера выгорело в Павлоградском районе в районе села Вербки. Скорее всего, пожар вызвало неосторожное обращение с огнем отдыхающих.

Об этом ЧП сообщают в Главном управлении ГСЧС Украины в Днепропетровской области. К ликвидации лесного пожара было привлечено 5 единиц техники и 20 спасателей. К 17 часам пожар был ликвидирован, пострадавших – нет.

Вместе с тем, предупреждают сотрудники ГСЧС, в нашей области сохраняется самый высокий, 5-й уровень пожарной опасности. За предыдущие сутки на территории области возникло 10 пожаров. Специалисты службы спасения предупреждают:

«Найпоширеніші пожежі в екосистемах - це трав'яні підпали. У більшості випадків причиною загорянь є людський фактор. Громадяни спалюють сміття і торішню траву на своїх городах і присадибних ділянках, а діти підпалюють траву біля доріг і на пустирях. Все це призводить до серйозної пожежі, і під загрозою може опинитися чиєсь життя та житло.

Трава швидко висихає на сонці і легко спалахує від будь-якої іскри. Її горіння швидко поширюється, особливо у вітряні дні. Горіння стерні та сухої трави - процес некерований. Також варто пам’ятати, що під час горіння стерні, сміття та інших відходів, в атмосферу виділяється величезна кількість небезпечних речовин, що отруює навколишнє середовище.

Рятувальники Дніпропетровщини сподіваються, що при спільній взаємодії фахівців Служби порятунку «101» та населення, а саме, при свідомому ставленні кожної людини до навколишнього середовища, пожежі можна запобігти, тим самим і поменшала б сума коштів на боротьбу зі стихією.

Шановні громадяни! Не забувайте, що причиною виникнення пожежі в лісі чи в екосистемах може бути маленький недопалок, а натомість, щоб боротися з вогнем, необхідні значні людські та матеріальні ресурси. Пам’ятайте! Якщо ви помітили пожежу, що розгоряється, спробуйте загасити її підручними засобами: гілками дерев, піском чи водою. Якщо ж не вдається впоратися самотужки - терміново телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Тому хочеться закликати усіх жителів Дніпропетровщини бути відповідальними: берегти довкілля, рідний край та його багатства, адже наша безпека в наших руках».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте