Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі передали інтерв'ю бійців АТО у Державний архів нашої області

У Дніпрі передали інтерв'ю бійців АТО у Державний архів нашої області

16 квітня у комунальному підприємстві «Агентство розвитку Дніпра» Дніпровської міської ради відбулась урочиста передача інтерв'ю бійців АТО до Державного архіву Дніпропетровської області.

Матеріали зібрала у 2017 році співробітниця «Агентства розвитку Дніпра» Ірина Рева. На основі цих інтерв'ю у архіві сформують справу, в якій будуть представлені паперова та аудіо версії.

Як відзначають працівники Державного архіву Дніпропетровської області, збір та збереження таких спогадів – необхідна справа, оскільки вони проливають світло на важливі події життя нашого суспільства. З часом збирати такі свідчення стає складно, адже існує ризик назавжди втратити цінні і правдиві свідчення про важливі історичні події.

«Така робота дуже важлива, оскільки вона дозволяє подивитися на війну не крізь призму офіційних документів, а побачити людину, її емоції, мотивацію. Тому обласний архів, надаючи доступ дослідникам до таких матеріалів, виконує дуже важливу суспільну функцію», – зазначив директор Інституту історії Дніпра Олег Репан.

У Державному архіві Дніпропетровської області подякували «Агентству розвитку Дніпра» за надані матеріали та закликали долучатися до збереження пам'яті про цю війну для нащадків.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті