Під час Великого посту православні віряни суворо обмежують себе в їжі.
Як варто харчуватися, аби не лишити організм без вітамінів, розповіли в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.«Протягом 47 днів православні віряни значно обмежують свій раціон. Взагалі не вживають м’яса, молока, сиру, масла, сметани, яєць, жиру. Частково відмовляються від риби та олії. Тому важливо пам’ятати про продукти, котрі підтримають сили організму під час посту», – наголосили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.Гарним джерелом енергії будуть крупи – вівсяна, гречана, перлова, ячмінна, пшенична, кукурудзяна. Вони можуть стати основою для столу і втамують голод, адже містять білок.
Свіжі, солоні й мариновані фрукти та овочі – солодкий перець, зелень, капуста, гарбуз, картопля, морква. Вони чудово доповнять будь-яку страву і насичать організм необхідними вітамінами.
Корисними будуть бобові, сухофрукти і горіхи. Зі смаколиків – мед і варення. Можна скуштувати злакові хлібці, булочки та макарони.
З напоїв – чай, узвар, сік, кава, компот, соєве, мигдальне та кокосове молоко.
Обмежувати харчування вагітних і дітей фахівці не рекомендують.
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |