Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
02:56

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Із початку 2019 року на кір захворів 151 житель Дніпропетровщини

Із початку 2019 року на кір захворів 151 житель Дніпропетровщини

У 2019 році на кір захворів 151 мешканець області. Із них – 78 дітей. Щеплень не мали 70% пацієнтів.

Про це розповіли в департаменті охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Показник захворюваності поки перебуває на низькому рівні, але наближається до середнього. Зафіксовано один летальний випадок. У Кривому Розі від ускладнень кору померла жінка», – уточнила завідувач відділення Дніпропетровського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров`я України Олена Кузьменко.
Кір – надзвичайно заразне інфекційне захворювання. Передається повітряно-крапельним шляхом. Вірус живе у повітрі та на поверхнях предметів ще дві години після того, як носій залишив приміщення.

Симптоми недуги – висока температура, кашель, нежить, висипи. Кір може викликати серйозні ускладнення: пневмонію, вушну інфекцію, енцефаліт.

Щоб захиститися від недуги, треба вакцинуватися згідно з Національним календарем щеплень. Щеплення насамперед уберігає від ускладнень. Дітям, які до 6 років не вакцинувалися, треба зробити два щеплення з інтервалом у місяць.


Медзаклади Дніпропетровщини на 100% забезпечені вакцинами від кору. Для дітей вони – безкоштовні. Безоплатно також їх можуть отримати нещеплені дорослі до 30 років, якщо вони контактували з хворими. Іншим дорослим, які бажають пройти вакцинацію, спочатку варто порадитися з сімейним лікарем.

Загалом на кір захворіли понад 15 тис українців. Найвищі показники захворюваності – у Львівській, Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій областях і місті Києві.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Буги-га-га  (06.02.19 11:21): Т.е. 30% заболевших были с прививками? Получается прививка никак от заболевания не защищает. Типа защищает тока от осложнений. У привитых не бывает осложнений? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті