Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
18:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як допомогти постраждалому до приїзду швидкої – уперше на Дніпропетровщині стартували курси для копів

|«« «« »» »»|

Без пігулок та медичного обладнання, виключно власними силами та за допомогою підручних матеріалів. Так поліцейських Дніпропетровщини навчають рятувати життя постраждалих до приїзду швидкої. Нині на курсах в обласному центрі екстренки – вже друга група копів.

«Поліцейські та медики прибувають на допомогу першими. Інколи копи випереджають «швидку» на декілька хвилин. Вони – вкрай цінні в порятунку життів. Ось чому так важливо вміти правильно відреагувати на стан постраждалого, – розповіла директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Наталія Будяк. – Курси з першої домедичної допомоги для копів стартували в Україні вперше, вони фінансуються державою. До кінця року відповідну підготовку пройдуть 96 поліцейських області».
Курси «Перший на місці події» – щотижневі.
«У підготовці поліцейських спираємось на європейський досвід, адаптований під наші реалії. Вчимо справлятися самостійно, без медпрепаратів та спеціального обладнання. Адже в реальному житті вони цього не матимуть під рукою», – сказав директор обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко.
Навчання триває 48 годин.
«Спочатку розглядаємо юридичний аспект надання долікарської допомоги, як етично спілкуватися з постраждалим та свідками події. Далі вчимося правильно переносити пацієнта, оглядати його, розпізнавати стан – травмований чи хворий. Тренуємося «запускати» серце, зупиняти кровотечі, накладати шини, знерухомлювати кінцівки, справлятися з шоком. Окремі теми – одночасна допомога декільком людям та пологи», – зазначив завідувач учбово-тренувального відділу обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Олександр Рой.
Нині на навчанні – вже друга група копів.
«У реальному житті, звісно, зіткався з постраждалими. Та самостійно не допомагав, просто виконував ті чи інші вказівки «швидкої». Ці курси вчать нас, як діяти на місці пригоди до прибуття медиків. Вкрай корисно. Наприклад, раніше я думав, що при зупинці серця може допомогти лише спеціальне обладнання, а це не так. Потрібен непрямий масаж органу», – відзначив поліцейський Олег Шаповалов.
Після 5 днів навчання – іспит. Потрібно набрати щонайменше 70 балів зі 100. Недобір балів – відправка на перенавчання. Старанні ж випускники отримують сертифікати.
Gorod.dp.ua на Facebook.


ЖительД  (14.12.18 17:25): А обычным людям где можно пройти данные курсы?
Тоже было бы полезно.
Відповісти | З цитатою
Кризис  (14.12.18 16:48): Правильно, нужно учить народ, а то скорая уже через раз приезжает ... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті