Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
22:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У селі Вакулове Софіївського району колишня ґрунтівка з асфальтом вперше за століття

|«« «« »» »»|

У Софіївському районі з якісним покриттям ще одна дорога. Нового асфальту дочекалася вулиця Героїв АТО в селі Вакулове. За словами місцевих, колишня ґрунтівка такої якості – вперше за століття.

Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«На Дніпропетровщині за три останні роки відремонтували майже півтисячі комунальних доріг. У комфортних умовах мають жити мешканці кожного населеного пункту, незалежно від його розмірів», – наголосив Валентин Резніченко.

Зокрема, з покриттям нової якості вулиця в селі Вакулове – Героїв АТО. Назва – невипадкова: чимало її мешканців захищають незалежність України на Донбасі.

Вздовж вулиці – більше ста дворів. Місцеві жителі кажуть, дорога не знала асфальту з моменту заснування населеного пункту. А це – ціле століття.

«По вулиці неможливо було ні пройти, ні проїхати. Як дощ – під ногами багнюка, транспорт загрузає, – розказала мешканка вулиці Надія Білоус. – А потім нам сказали, що дорогу асфальтуватимуть. Спочатку подумали, що далі слів справа не рушить. Та всі сумніви зникли, коли на вулицю виїхала дорожня техніка. Тепер, коли дорогу відремонтували, здається, як на світ народився».

Таким шляхом до школи добиратися комфортно, каже одинадцятирічний Вова Гаврюшин. Нове покриття щодня випробовує на велосипеді.

« Раніше дорога була так собі. Ями на кожному кроці, щоб добратися до школи – ціле випробування. Тепер, коли поклали нову дорогу, ганяю на велосипеді. Все супер», – сказав хлопчик.

Героїв АТО, яка вважається однією з найдовших вулиць Вакулового, відновили обласним коштом. Додаткові кошти – результат реформи децентралізації, переконаний голова Вакулівської ОТГ Артур Шевцов.

«Вулицю зробили швидко і якісно. Ми навіть поклали «лежачих поліцейських», бо дітлашня ганяє на роликах та велосипедах. Вдячні ДніпроОДА за оновлену дорогу. Для нас це успіх децентралізації», – наголосив він.

Вакулівська об'єднана громада утворилася у 2015-му. Навколо неї об'єдналися 18 населених пунктів – це понад 3 тисячі мешканців.

Крім вулиці Героїв АТО, у Софіївському районі вже відремонтована й вулиця Незалежності. Крім того, до кінця року заасфальтують дороги у Софіївці, Миколаївці та Любимівці.

Цьогоріч на капремонт комунальних доріг із обласного бюджету виділяють близько 1 млрд грн.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Анна  (29.06.18 18:12): Вот только асфальт толщиной 5 сантиметров, плюс очень узкая - две машины не разъедутся ((( Відповісти | З цитатою
Прохожий  (27.06.18 09:35): Район СофиЕвский Відповісти | З цитатою
Кризис  (26.06.18 18:09): Или мне кажется или сейчас больше Советского Союза чем при Советском Союзе ??? Відповісти | З цитатою
Вася  (26.06.18 17:42): Непосредственно перед выборами Порошенко вы станете писать "впервые за тысячелетие", или как? Это нормально, что в государстве есть дороги, это не победа и не достижение, дороги лучше наших даже в Африке. Работайте тихонько, стройте инфраструктуру, народ оценит. Не надо трубить о каждом отремонтированном переулке. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті