Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
22:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ізраїльський інструктор з екстреної медицини поділився досвідом із лікарями та рятувальниками Дніпропетровщини

Ізраїльський інструктор з екстреної медицини поділився досвідом із лікарями та рятувальниками Дніпропетровщини

Як діяти медику під час воєнних дій або в надзвичайних ситуаціях? Ізраїльські рятувальники мають багатий досвід реагування на будь-які катаклізми.

Інструктор Гарі Гросман поділився знаннями із колегами з Дніпропетровщини. Зустріч пройшла в обласній дитячій лікарні Дніпра.

«З початку АТО на Сході працівники служби екстреної медицини допомогли вже близько 10 тис бійців. У зоні бойових дій медикам доводиться працювати фактично під вогнем. У таких умовах вони повинні і врятувати поранених, і зберегти власне життя. Тому знання та досвід ізраїльських рятувальних служб у цій сфері для нас неоціненні», – зазначив директор обласного центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф Радій Шевченко.
Рятувальні служби Ізраїлю давно навчилися справлятися з наслідками надзвичайних ситуацій. Військовий інструктор з тактичної медицини Гарі Гросман вважає, кожна країна має бути готова до цього.

«Ізраїльські служби швидко реагують на екстрені ситуації. Нормальне життя у місті відновлюють за 25 хвилин – всі постраждалі у лікарні, ніщо навколо не нагадує про подію», – сказав Гарі Гросман.
Ізраїльські медики мають чіткі інструкції, як діяти у надзвичайній ситуації. Найважливіше – злагодженість різних служб: місцевої влади, «швидкої», поліції, армії та рятувальників.

«Коли проводитиму заняття з хлопцями на передовій, обов’язково поділюся з ними тим, про що дізнався на зустрічі. Можливо, це допоможе врятувати комусь життя», – підкреслив учасник, офіцер нацгвардії Олександр Мерзляков.
«Для нас дуже важливий досвід ізраїльських колег, – сказав учасник, лікар «швидкої» Павло Жмур. – Найголовніше в такій ситуації для медика – не забувати про власну безпеку. Адже саме він має врятувати життя постраждалих».
У семінарі взяли участь понад 200 лікарів служби екстреної меддопомоги та медицини катастроф, рятувальників, поліцейських, військових з усієї області.

Зустріч організувала ДніпроОДА разом із центром «Patriot tactical school».








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті