Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
07:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі продовжують навчання в аварійно-небезпечній школі

У Дніпрі продовжують навчання в аварійно-небезпечній школі

У Дніпрі діти навчаються у школі, яку давно мали закрити. Торік пожежники знайшли там численні порушення, тож рекомендували закрити навчальний заклад, поки все не виправлять.

Та припиняти навчання ніхто і не думав, аж поки у підвальному приміщенні не сталася пожежа. То чому - керівництво школи - нехтує безпекою дітей - кореспонденти розбирались.

Вогонь у підвалі школи № 20 минулої п'ятниці здійнявся за півгодини до початку уроків - замкнуло електропроводку. На той момент на уроки вже прийшло зо два десятки учнів. Дітей евакуювали. Дим оповив майже усю будівлю. Близько півгодини 20 рятувальників гасили полум'я.

Уроки після пожежі - скасували лише на день. І це - попри рішення суду - про заборону подальшої експлуатації будівлі - на цьому наполягали рятувальники. Ще торік у закладі були перевірки. Фахівці виявили серйозні порушення правил протипожежної безпеки - у школі відсутня сигналізація, дерев'яний дах не оброблений антизаймистим розчином, на вікнах - ґрати, плани евакуації - у неналежному вигляді, а на вході до приміщення - металевий турнікет.

"Цей комплекс порушень створювало загрозу життю та здоров'ю людей. Адміністративнй позов до суду направили 1 грудня 2017 року - з вимогою припинити експлуатацію роботи об'єкту, а саме будівлі", - пояснює Олег Січкарук, керівник відділу супроводу адміністративних позовів Гу ДСНС у Дніпропетровській області.
Журналістам у 20 школі - не дуже раді. Із висновками рятувальників керівництво не погоджується - зараз рішення суду оскаржують. Кажуть, вже виправили половину порушень - закупили нові плани евакуації, встановили спеціальні аварійні світильники, замінили металеві ґрати на кількох вікнах - це все, на що вистачило грошей батьківського комітету.

"Лично я вижу изменения по планам эвакуации, по выходам аварийным, в принципе никаких вопросов по пожарной безопасности нет", - розповыдає Сергій Верховий, батько учениці школи №20 міста Дніпро.
А металевий турнікет, кажуть працівники школи, у разі надзвичайної ситуації - можна прибрати за лічені секунди.

На виправлення решти недоліків - вони більш затратні - грошей немає. Фінансування з міського бюджету на протипожежну сигналізацію та на обробку покрівлі - чекають уже не перший рік.

"У мене написано до департаменту, все написано, але ж я не розпорядник коштів, і в мене їх немає. Це вирішує тільки департамент гуманітарної політики. І кошти, виділені на протипожежну безпеку по школам, дуже великі кошти, я думаю, що це буде зроблено", - говорить Лариса Коваленко, директор школи №20 міста Дніпро.
Аби повністю усунути усі виявлені порушення - школі потрібно близько 5 мільйонів гривень. От тільки коли заклад отримає їх - цього року чи вже наступного - невідомо. Чиновники - від коментарів відмовляються. А рятувальники - вже починають рейд навчальними і дошкільними закладами Дніпра - перевірятимуть і там систему протипожежної безпеки.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті